och nackdelar med att få en andra inteckning för att undvika hypoteksförsäkringar

Mortgage långivare kräver i allmänhet att köpare med en handpenning på mindre än 20 procent av köpeskillingen måste skaffa privata försäkringar för hypotekslån, eller PMI. Denna politik skydda långivaren i händelse av en standard på lånet. PMI är tillfällig och varar bara tills tillräckligt betalas i princip att nå 20 procent varumärket. PMI på ett hem i mängden $ 250.000 kan vara runt $ 100 per månad kan dock så undviker PMI vara värt mödan.

Det finns ingen PMI med topplån när det används för att täcka den saknade handpenning på fastigheten. Köparen lånar 80 procent av lånet med en första inteckning till marknadsränta. Den andra inteckning, eller piggy-back inteckning som täcker resterande 20 procent, är på en mycket högre takt dock. Så även om du kan eliminera PMI, kan kostnaderna för andra än vad du betalar i PMI premier om du inte har möjlighet att refinansiera den 2: a inteckning när ditt hem värde ökar. Du kan även ha möjlighet att refinansiera både lån när hemmet värde går upp och om räntorna går ner kan du sänka dina betalningar.

Faran med att ta ut en andra inteckning att täcka handpenningen är att det är 100% finansiering och hemmet kommer att få kapital mycket långsammare. Detta kommer göra att få lån hem kapital eller en kapital kredit osannolikt om inte egendomen råkar vara i en het marknad. Om det är i en marknad som håller på att förlora värde det kan göra att sälja huset en verkligt lidande. “Villaägare som är upp och ner på sina lån när de säljer kommer att hitta pengar att betala skillnaden mellan vad de är skyldiga och vad huset säljer för med sina egna besparingar,” säger Norma Garcia, en senior advokat med konsument-watchdoggrupp Konsumenter Union i San Francisco.

Det bästa tillvägagångssättet är att åka runt och kritan siffrorna. Du kanske kan få din inteckning försäkring till en lägre ränta eller ens få en PMI politik med betalningar som stannar automatiskt efter fem år, om alla inteckning betalningar görs i tid.