obligation för dådet och avskärmning processen

Ett antal husägare existera i ett slags rättsligt limbo mellan att vara hyresgäster och har en inteckning. De är inte hyr under ett leasingavtal, men de har inte köpt fastigheten och fått en inteckning. Samt, äger de inte hem de lever i direkt. I stället har de ett avtal med den faktiska ägaren av fastigheten i ett land avbetalning köpeavtal.

Dessa avtal, även känd som avbetalningskontrakt mark, mark kontrakt försäljning, långsiktiga kontrakt mark, obligationer för dådet, eller kontrakt för dådet, är helt enkelt alternativ till en inteckning eller dåd av förtroende. Köparna tar besittning av fastigheten och gör månatliga avbetalningar till säljaren. Dessa månatliga betalningar består av amortering och ränta, och i slutet av kontraktet, kommer köparna äger fastigheten direkt.

Även om det låter ganska lite som en vanlig inteckning, det finns några viktiga skillnader mellan en inteckning och ett land avbetalning avtal. Först, är säljaren också finansiären av köpet och säljaren behåller äganderätten till fastigheten så länge som avtalet är på plats. Det är först efter att köparna har betalat på kontraktet för önskad tidsperiod som de beviljas full äganderätt.

Köparna, dock, har mer ansvar än med ett hyresavtal, och även fler äganderätter. I den typiska kontrakt för dådet, är köparen ses som rättvis ägare av fastigheten, ges full besittning, och är skyldig att underhålla huset. Köparna har då rätt att göra något för att den egendom som de vill, så länge det inte stör säkerhetsintresse av säljaren.

Mark avbetalningskontrakt också brukar låta säljarna att undvika standard avskärmning processen om det finns en standard. Eftersom köparna inte har äganderätten till hemmet, kan säljarna kunna använda en process som kallas förverkande. Detta tillåter säljaren att förverka kontraktet, ta tillbaka besittning av hemmet, och behålla alla de kapitalbelopp och ränta som hittills gjorts, hyra och skadestånd.

Om ett land avbetalning köpeavtal är förverkad, kan köparna sedan behandlas som hyresgäster i fastigheten. Och om de inte betalar så överens om kontraktet, kommer säljaren att kunna föra en vräkning åtgärder mot dem. Men som i nästan alla fastighetsrelaterade frågor, exakta funktion och behandling av dessa typer av avtal är starkt beroende av statens lagar och hur detaljerad stadgan är i hänsynen till dem.

Vissa stater har mycket detaljerade behandlingar av kontrakt markförsäljning, som reglerar hur de ska avslutas, förverkas, eller avskärmad i händelse av en standard. Domstolar, liksom, kan kräva att alla sådana avtal sägas upp genom statliga avskärmning processen, inklusive rätten för köparna att försvara något grovt åtgärder i domstol och att få fastigheten säljs till en länsman försäljning.

Många stater kräver nu några varsel ges till köparna av standard-och förestående rättsliga förfaranden, precis som i den avskärmning av en inteckning. Köpare är också att ges en rimlig tid för att bota standard och har kontraktet återinföras. Det finns även inlösenrätter i vissa stater som ger tidigare ägarna möjlighet att betala av den fallerade värde för mark kontrakt som har varit avskärmad.

Förverkande av markförsäljning avbetalningskontrakt verkar faktiskt vara att minska i popularitet. Det ses som ganska orättvist för köpare att göra betalningar på ett avtal om en tid och, vid standard, att förlora alla rättigheter till fastigheten och inte ges en fullständig avskärmning processen för att försvara sina hem. Det finns nu även en bred enighet om att ett kontrakt för dådet skapar en inteckning i fastigheten.

Även om relativt få husägare nu använder ett kontrakt för dådet, kan det bli en mer populär metod för att finansiera bostäder som kredit förblir stram för den genomsnittlige låntagaren. Dessa avtal kan göras mellan privatpersoner utan medverkan av en större bank eller värdepappersföretag, och villkoren kan ofta vara mer överseende än med en inteckning. Köpare och säljare bör vara medveten om nackdelarna och fördelarna med sådana avtal.