Obamas stimulanspaket för villaägare – refinansiera eller ändra ditt hem inteckning nu

Under ledning av nyvalde presidenten i USA, Barack Obama, villaägare över hela landet får den lättnad som de behöver från de höga räntor inteckningar som hotar att förstöra dem ekonomiskt. President Obama och hans rådgivare har skapat en plan som är anpassad för husägare som kämpar i den nuvarande ekonomiska situationen som vårt land står inför. Med bostadspriserna på nivåer botten och marknadsvärden kraschar, har det funnits en all time high när det gäller avskärmad hem. Det finns sällan något så traumatiskt som att förlora ditt hem till utestängning, särskilt när du har så mycket investerat i den och har en avskärmning notation på din kredit-fil kan förstöra din kredit för många år in i framtiden.

Av alla dessa skäl är det Obamas stimulanspaket för billån hjälpa en livräddare för tusentals kämpande familjer i USA

kvalificerar dig för hjälp under Obamas stimulanspaket?

Enligt traditionell refinansiering eller inteckning planer modifiering, var husägare förväntas ha minst tjugo procent eget kapital i sina hem för att kvalificera sig. Obama-administrationen insåg att med minskningen i hemmet värderingar på grund av bolånekrisen och ekonomin, inte många husägare inte har tillräckligt eget kapital byggts upp i sina hem för att traditionellt refinansiera eller omstrukturera sina lån till sin fördel, trots nedgången i räntorna som är förhärskande just nu på bostadsmarknaden.

Enligt den nya Obama-planen, kan husägare som är skyldiga så mycket som 105% av deras hem värde på sina lån kvalificerar för att få sina lån ändras till nya villkor, med räntorna så låga som 2% i många fall. Allt som allt är det Obama planerar att spara bolån och hålla familjer i deras hem förväntas gynna fem miljoner husägare.

Och till skillnad från en traditionell inteckning, betalar staten kostnaderna för refinansiering, däribland avsluta kostnader, vilket bör gynna många husägare som hålls tillbaka av oförmåga att betala dessa kostnader upp framför. Denna stimulans åtgärder ger också andra incitament för långivare som använder regeringens nya riktlinjer när refinansiering inteckningar, gör ett större antal långivare är villiga att finansiera en större publik av husägare för att hjälpa dem att hitta en mer prisvärd inteckning lösning som de kan leva med utifrån deras intäkter.

sänka din månatliga inteckning betalning

Enligt ändring eller refinansiering program att Obama Economic Recovery Act från 2009 ger, kan husägare bara instämma till en betalning som är 31% eller mindre av sin månadsinkomst före skatt (bruttoinkomst). Med många husägare fastnat i bolån som äter upp så mycket som 60% av sin före skatt, är det välkomna nyheter. Göra mindre månatliga betalningar på sina lån gör att dessa husägare att behålla mer av sina pengar till hands för andra ändamål, vilket får dem att använda mindre krediter och betala mer på sina skulder. Och eftersom dessa inteckningar är refinansierar eller modifieras till ett mer överkomligt och rekordlåg ränta, kommer den totala kostnaden för hemmet vara mindre, och även om husägare kommer att göra mindre månatliga betalningar, kommer de att betala mindre i ränta och mer mot principen skulden på sina hem.