Obamas lån ändring program – hur man ska vara berättigad

Överkomliga priser plus Stability Plan ger ca $ 75000000000 dollar för att hjälpa låntagare att skydda sina hem, men det kan hända att det inte hjälpa alla. Den person som vill ansöka om lån modifiering planen kan få vissa detaljer härifrån om att se som är berättigade och som långivare bidrar till det.

Det huvudsakliga syftet med den nya bostadslån ändring programmet är att hjälpa nästan 7-9.000.000 låntagare att försvara i sina hem. Å andra sidan, är planen inte professionellt så varje långivare kan avgöra vilka låntagarna skulle kunna få hjälp. Även de långivare som bidrar betalas också för incitament från den federala regeringen, men det slutliga beslutet är upp till varje bank. Det är viktigt för husägare att förbereda de nödvändiga juridiska dokument som ökar hans valbarhet alla tillsammans med helt fyllda hem hypotekslån modifiering former.

Dessa är den allmänna vägledande princip för grundläggande behörighet för lån ändring program:
Ett. Du bör bo i huset som din huvudsakliga bostad
2. Det krävs för att omfatta topplån
Tre. Dina stabiliserade inkomsten skall redovisas
4. Din nuvarande hus betalning måste likna 31% eller överskott av dina bruttomånadslön
Fem. Du bör ansöka lagligt för detta lån modifiering plan
6. Du kan använda utan kostnad med gratis lån ändring program
7. Din alla lån bör fattas före 1 januari 2009
8. Lånebeloppet får inte överstiga $ 729.750
9. Din ekonomiska villkor måste vara dålig.
Vill du ansöka om Home Affordable Modification Plan och vilja veta om dess godkännande procedur? Inledningsvis alla husägare måste samla alla de nödvändiga finansiella handlingar och lämpliga formerna ifyllas upp. Låntagare måste visa att det ekonomiska förhållandena inte är bra och står inför ekonomiska krisen, påpeka deras inkomster och utgifter absolut bör ge alla de dokument som krävs för att bli känd som en kandidat.

Vill du veta om de banker och långivare modifiering bidrar i det här programmet? Detta program är inte professionell, även om den federala regeringen erbjuder incitament till långivarna och de lån modifiering företag som deltar och därmed nästan alla banker erbjuder denna plan till sina låntagare som får kvalificerad. Du måste studera alla riktlinjer eller regler för godkännande och organisera dina ekonomiska dokument innan du kontakt med din bank. Om du gör de ändringar som behövs innan du kontaktar din långivare, kommer dina chanser att lyckas ökar.