Obamas hem stimulanspaket – resuscitating den svaga bostadsmarknaden (och kämpande homeowner_)

Obamas Home Stimulus Plan är ett försök av regeringen att försöka stimulera bostadsmarknaden som har varit i en snabb nedgång. Hem värden har rasat, och avskärmning är på en all-time high takt. Detta program har flera aspekter som i sitt försök att få fart på bostadsmarknaden, och i slutändan ekonomin.

Det är en första gången köpare Stimulus Plan som ger en skattelättnad för att hjälpa människor som inte har ägt ett hus under de senaste tre åren gör ett hem köp. Det är på 10% av köpeskillingen, upp till $ 8000. Det riktigt fina med denna skattereduktion är att det är en återbetalningsbar kredit, vilket innebär att du inte behöver tacka så mycket i skatt för att få beloppet. Det skulle komma som en återbetalning. Den högsta inkomst tillåtet att kvalificera sig för detta är $ 75.000 för en enda person och $ 150.000 för ett par. Hemmet måste köpas mellan 1 januari 2009 och den 1 december, 2009.

Den Refinance Package är ett alternativ för människor som behöver refinansiera sina lån, men de har inte fått den traditionella 20% equity längre på grund av att tappa marknadsvärde fastigheter. Refinance kan göras för kvalificerade villaägare som är skyldiga upp till 105% av det aktuella marknadsvärdet på hemmet. Sökande till detta program måste vara aktuell med sina hus betalningar, och kan inte ha varit mer än 60 dagar sent under det senaste året. Ansökningstiden för programmet är den 10 juni, 2010.

Mortgage Modification Paketet är tillgängligt för miljontals husägare som står bakom i sina betalningar redan. Detta är ett program speciellt för att förhindra utestängning genom att sänka månatliga betalningar genom faktiskt omarbeta befintliga lån. Bankerna får stimulans medel i form av ett incitament att göra dessa lån ändringar. De sökande till detta program måste ha upplevt ekonomiska svårigheter. Ansökningstiden är den 31 december 2012.

Obamas Home Stimulus Plan har flera armar når ut för att rädda marknaden sjunkande bostadsmarknaden och de drunknar husägare också.