Obamas hem stimulanspaket – en bail-out för vanliga människor

USA har upprullning från resultaten av en ekonomisk depression, President Obama har arbetat med detta sedan den dag han tillträdde. Amid regeringen räddningsaktioner för banker och biltillverkare, 75 miljarder dollar har avsatts för att öka den sjunkande bostadsmarknaden. Uppfriskande, tar Obamas Home Stimulus Plan formen av en bail-out till vanliga människor som står inför mycket reell risk för avskärmning.

Detta federalt finansierade program syftar till att hjälpa människor att stanna i sina hem genom att låta dem få en lägre hus betalning när de inte skulle kunna traditionellt göra det. Det finns program tillgängliga för att möta behoven hos husägare som inte bakom på sina betalningar och program för de som redan är bakom och fastna i förseningsavgifter. Båda programmen är för bostäder som är primära bostäder och är lån som antingen ägs eller servas av Fannie Mae och Freddie Mac.

Refinansiera alternativ är tillgängligt för personer som inte har varit mer än 60 dagar sen på sina lån under de senaste 12 månaderna. Dessa människor kan ha försökt att få en refinansiering lån med ett mer överkomligt betalning, men kvalificerade sig inte. Traditionellt, var du tvungen att ha en 20% eget kapital i ditt hem för att få en refinansiering lån. Det aktuella marknadsvärdet av deras hem sjönk, och de har inte det egna kapitalet något mer. Med detta program låntagaren kan även skyldig upp till 105% av det aktuella marknadsvärdet på hemmet.

Lån ändringar är tillgängliga via denna plan för människor som står inför den nuvarande eller framtida avskärmning beror på betalningarna i efterskott på sina hem inteckning. Programmet bygger bland annat på en husägare ekonomiska situation. Ett tillstånd av umbäranden måste fastställas vilket innebär minskade intäkter eller ökade kostnader på grund av händelser utanför deras kontroll.