Obamas hem refinansiera stimulanspaket för att rädda ditt hem

Vi kan helt enkelt inte slå på tv-nyheterna utan att höra om ett annat företag stänger sina dörrar. Prata med dina grannar, oddsen är goda att de antingen har blivit uppsagd, hade sina timmar skära, eller kanske hade förmåner tas bort. Ta en promenad ner en trafikerad gata, har ni stötte förmodligen in en handfull människor som är på väg att förlora sina hem. Var och en av oss har drabbats hårt med alla de nedskärningar som gjorts under denna ekonomiska kris. Kanske är du en av dessa nävar på den livliga gatan, på väg att förlora ditt hem. Kanske du är skyldig nu mer än huset är värt, eller kanske du bara inte kan göra det månatliga inteckning betalning med att arbetslösheten check. President Obama har två nya idéer för att hjälpa dig att spara ditt hem med sitt hem refinansiera stimulanspaket.

Det första alternativet är “Home Affordable Refinance” plan. Denna del av Obamas hem stimulanspaket kräver att du är aktuell på din inteckning. I grund och botten, kommer denna plan sänka räntorna, som i sin tur kommer att sänka din månatliga betalning. Principen skyldig kommer inte att förändras, bara räntan. Det kapital du redan har i ditt hem kommer också att fortsätta att öka i enlighet med detta hem stimulanspaket. Om du är aktuell på dina betalningar och hemmet är din primära bostad, har du fram till 10 Juni 2010 att ansöka om detta “Home Affordable Refinance” plan.

Det andra alternativet under Obamas Home stimulanspaket är “Home Affordable Modification” plan. För att kvalificera sig för detta bostadslån modifiering, måste din primära bostad bostäder kostnader vara mer än 31% av din totala bruttoinkomst. Om du förlorat ditt jobb eller hade en stor medicinsk bekostnad och kan inte längre råd din inteckning betalningar bör du prata med din bank om detta hem process lån modifiering. Finansministeriet är beredd att hjälpa till med detta hem stimulanspaket också. Varje månad som du gör din inteckning betalning i tid, kan de göra en betalning som kommer att vända sig direkt till din princip. Om du kvalificerar dig för denna del av Obamas stimulanspaket, under en 5 års intervall statskassan kan betala så mycket som $ 5,000.00. Du har fram till den 31 december 2010 för att prata med din bank om detta lån modifiering hjälp. Den federala regeringen försöker rädda våra hem!