Obamas hem refinansiera plan hjälper dig att hålla ditt hem

Detta innebär att mängden balans som du kommer att tacka kommer att sluta öka med tiden eftersom månadskostnaden hamnar faller under det verkliga räntebeloppet som är närvarande på grund. Genom Home Loan Modification Program, kan du faktiskt gå om att omvandla din nuvarande bostadslån till en mycket säkrare, fast ränta konventionella bolån som ska se till att huvudmannen på din inteckning kommer att sluta minskar under en viss tid och betalas ut i slutet av lånet själv.

Om du för närvarande att hitta dig själv att gå igenom några ekonomiska svårigheter och inte kan för närvarande ge din månatliga inteckning betalningar, kunde Obama refinansiera planen hamna svaret som du letar efter för att hjälpa till att hålla dig på fötterna. Fler och fler familjer går igenom denna ekonomiska svårigheter än någonsin tidigare och många av dem har till slut lämnar sina hem på grund av förlusten av ett jobb eller de stigande priserna i kostnad för levnadskostnader. Om detta låter som dig detta inte behöver sluta med en avskärmning, kan istället en inteckning refinansiera alternativ vara bäst, ställa dig följande frågor:

Ett. Fick du din inteckning före 1 januari 2009?

2. Är inteckning du har problem med att göra betalningar på under $ 730.000?

Tre. Bor du för närvarande på fastigheten i fråga?

4. Kan du bevisa alla dina finansiella talet genom dokumentationer?

Fem. Kan du bekräfta att du verkligen är i några ekonomiska svårigheter?

6. Är ditt hushåll skuld över hälften av din nuvarande totala intäkter?

7. Har du bra kredit idag?

8. Har du varit sen på någon av din inteckning betalningar?

Om du gick och svarade ja eller kanske på frågorna 1 till 6, kan du faktiskt vara berättigad till ett bostadslån modifiering under Making Home Affordable program. Om du råkade av svarat nej på frågorna 7 och 8, sedan några finansiella låneinstitut kan eller inte kan godkänna ett avtal lån ändring med dig. Dessa finansiella långivare kommer också att ta en titt på dina tidigare betalning historia för att avgöra om du kommer att vara berättigade eller inte.

Frågorna ovan är mer eller mindre baserade på de riktlinjer som bostadslån modifiering program har infört. En stor andel av de husägare där ute som kämpar är en solid “Ja” hela vägen ner denna linje av frågor, och det är den exakta orsaken till varför Home Affordable Ändring Program skapades: Att ge stöd till miljontals amerikaner med att hålla sina hem genom ett bostadslån modifiering eller en inteckning refinansiera alternativ.

Ett bostadslån modifiering kommer att gå en bra väg mot att sänka månatliga inteckning betalningar för villaägare, samt hjälpa dem att minska den totala räntan en hel del av tiden. Om det inte var för det incitament som har lagts ut, då skulle dessa finansiella långivare istället att ta en enkel förlust och skulle vara mycket mindre mottaglig för Obama refinansiera planen och bostadslån modifiering för villaägare i allmänhet.