Obamas första gången hem köpare stimulans

Obamas första gången hem köpare Stimulus är ett statligt program som inrättats för att främja bostadsmarknaden och hjälpa människor som inte har ägt ett hus under de senaste tre åren. Biståndet är i form av en skattelättnad som är 10% av köpeskillingen. Det maximala beloppet är $ 8.000.

Det fina med detta program är att denna skattelättnad är återbetalningsbar. Detta innebär att du inte behöver tacka så mycket i skatt att dra nytta av det, det kan komma till dig som en återbetalning på din skatt.

Detta program kommer vid en tidpunkt när bostadsmarknaden är verkligen en köparens marknad. Huspriserna har sjunkit till en mycket låg nivå, och husen är inte att sälja. Utmätningar är på en all-time high, och bostäder är tillgängliga till priser fynd. Om du kan kvalificera sig för detta program, kan du få en bra skattereduktion och har ett gott urval finns av bostäder som finns i din prisklass. Dessa bostäder kommer sannolikt att öka snabbt till sin forna värde eller högre, när den nationella ekonomin stabiliseras.

Vilka inkomster kriterierna för detta program? En enda person kan inte göra mer än $ 75.000. Lönetak för par under programmet är $ 150.000 i intäkter. Om du gör mer än detta belopp, kan du ha möjlighet att kvalificera sig för partiell kredit. Hemmet kan inte vara ett fritidshus eller en hyresfastigheter. Detta är en primär bostad som du kommer att leva i. Om du säljer fastigheten innan tre år är upp, kan du behöva betala tillbaka. Detta återta kan förlåtas om det finns förmildrande omständigheter.

Obamas första gången hem köpare Stimulus hoppas att gynna både bostadsmarknaden och de som ännu inte äger ett hem. För ekonomin och för blivande husägare, kunde detta inte komma på en bättre tid!