Obamas federala lån modifiering plan – vända saker runt

Är din inteckning mer än du kan hantera längre? Har din ekonomiska situation försämrats på grund av något du inte hade någon kontroll över? Innan du ger upp, ta reda på om du kan kvalificera sig för en Federal Loan Modification.

Den amerikanska ekonomin befinner sig i en nedåtgående läge, alla hoppas på en återhämtning snart. Men, under tiden, är växter stänga och människor som befinner sig i jobb gör betydligt mindre än de någonsin drömt, om de är lyckliga nog att ha ett jobb alls. Detta har orsakat en ökning av avskärmning kurs till en rekordlåg nivå.

President Obama har undertecknat ett lagförslag som allokerar 75 miljarder dollar för att försöka hejda utmätningar, hjälpa bostadsmarknaden och oroliga husägare vända. Banker och långivare som är godkända att delta kommer att få en $ 1000,00 incitament att omarbeta befintliga bolån så att husägare har en mycket lägre hus betalning, mindre än 31% av deras brutto månadsinkomst. Detta hus betalning siffra inkluderar: fastighetsskatt, husägare försäkringspremier politiska, och alla husägare förening avgifter för vilka de är ansvariga. Förhoppningen är att denna lägre hus betalning kommer att hjälpa husägare undvika utestängning och spara sina hem.

Du kan bara ansöka om detta program en gång, så det är viktigt att du noga göra allt ditt förarbete innan du kontaktar din bank eller långivare att fråga om att ta emot en inteckning ändring inom ramen för detta program. Du bör göra dina läxor och lära sig vad tillämpningsanvisningarna är så att du rätt kan sammanställa dina uppgifter. Du behöver också dokumentation av alla dina inkomster och kostnader information, så du bör samla det, liksom. Detta kan inkludera lön Män som visar inkomsten förändras, uttalanden kostnader, medicinska räkningar, egendom dokument skatt, husägare räkningar försäkring och husägare avgifter kvitton. Något som har påverkat din ekonomiska situation, tidigare eller nuvarande, kommer att behöva presenteras.

Du kommer också att behöva visa den dokumentation som du kan betala det nya huset betalningen tillförlitligt och bekvämt. Detta kommer att innebära visar en pålitlig inkomstkälla. Du måste också övertyga din långivare för ert engagemang att göra det.