Obamas federala lån modifiering plan – du kvalificerar

Detta är förmodligen den mest stressiga tiden i ditt liv om du är en amerikansk husägare som inte längre har råd din inteckning betalningar. Ekonomin och bostadsbristen har lagt miljontals husägare i denna position. Du letar efter ett sätt att spara ditt hem och inte säker på vad ditt första steg bör vara.

Efter att ha hört om inteckning modifiering planen är inte tillräckligt för att svara på frågan “Äger du Kvala?” Det är frågan på allas sinne dessa dagar! Har du kvalificerar dig för att rädda ditt hem? Dessa är några grundläggande krav som är standard med de flesta långivare:

• Mortgage måste vara på din primära bostad
• Mortgage påbörjade före januari 2009
• Du har eller är på väg att uppleva en ekonomisk svårighet
• Din lån balans är under $ 729.000.
• Din totala månatliga inteckning betalning (inklusive skatter, försäkring och husägare avgifter) är lika med eller mer än 31% av din brutto månadsinkomst.

Om du passar i listan ovan kan du kvalificera sig för en inteckning modifiering plan. Du måste kontakta din specifika långivaren eftersom de kommer att ha unika krav utöver de som anges här.

Den största frågan om kvalet är om den finansiella svårigheter kravet. Vad exakt är en acceptabel umbäranden? Baserat på de 200.000 personer som redan har kvalificerat sig för en inteckning modifiering plan, skall följande anses vara godtagbara ekonomiska svårigheter kriterier:

• Ny förlust av arbete eller anmälan av jobb eliminering i en nära framtid
• Dödsfall i familjen
• Skilsmässa eller separation
• Betydande sjukvårdskostnader
• Nyligen Värnplikt, du eller en nära anhörig
• Större nedsättning av lönen

Statistiskt varje ovanstående kriterier har accepterats som ekonomiska svårigheter. Återigen, måste du kontakta din specifika långivaren att få sina specifika krav.

Det är viktigt att inse att du inte ska ge någon av din finansiella information till din långivare på den inledande kontakten. Du vill helt enkelt att begära en ansökan om inteckning modifiering plan och få den långivarens krav. När du avslöja någon finansiell information som du inte kan ändra det! Det är viktigt att du får ansökan och krav och sedan noggrant fylla varje dokument. Underlåtenhet att göra detta kommer att resultera i förnekelse och kan sluta i avskärmning.

Detta är en mycket stressig tid och försöker rädda ditt hem är förmodligen det viktigaste du kommer att göra i år. Du måste informeras, utbildas och förberedas innan din ansökan. Om du behöver hjälp, har frågor, eller bara vill veta om du skulle kvalificera, upptäckte jag den perfekta platsen för dig!

Jag har gjort lite forskning för det. Dessa lån modifiering experter kan hjälpa dig. Du kan ta reda på om du skulle kvalificera sig för en ändring lån för gratis! Vänta inte, ditt hem kan bero på det! Ta de första stegen för att spara ditt hem idag! Du kommer att vara tacksamma imorgon!