Obamas federala lån ändring – Regeringen drar ut alla hållplatser för att stoppa utmätningar

President Obama vill stoppa avskärmning. Han tilldelas 75 miljarder dollar för att begränsa den all-time high antalet utmätningar i USA. Om du står inför avskärmning på ditt hem eftersom betalningarna har blivit för svårt, kan du vara berättigad till en federal lån modifiering.

Regeringen ger finansiella belöningar till bankerna för att uppmuntra dem att omarbeta lån för miljontals människor precis som du som har problem att betala sina månatliga inteckning betalning. Långivarna skriva faktiskt hela inteckning för att sänka betalningen, möjligen sänka räntorna, förlänga lånevillkor, och minska huvudman.

Lånet måste backas upp av Fannie Mae och Freddie Mac, och din långivare måste vara på den godkända listan. Den dag denna ursprungliga lånet måste vara på eller före den 1 januari 2009 och beloppet kan inte gå över $ 729.750. Hemmet ska vara där du bor, inte ett fritidshus eller en hyresfastigheter.

Om du kvalificerar dig för programmet, kommer det ingen roll om du redan är i standard på ditt lån, förseningsavgifter kan ofta bli förlåten. Det finns flera kvalifikationer, men de viktigaste är relaterade till din ekonomiska situation. Du måste ha drabbats av en verifierbar fall ekonomiska svårigheter. Något du inte hade någon kontroll över var tvungen att ha hänt och fick dig att komma i trubbel på din inteckning. Du måste ha papper att säkerhetskopiera alla siffror du ger dem.

Du måste också presentera den finansiella dokumentation som visar att du kan göra den nya betalningen. Du måste övertyga långivaren att du har åtagit sig att göra det nya betalningssystemet, alltför.

Om du vill spara ditt hem, bör du undersöka möjligheten att erhålla ett federalt lån modifiering. För att öka dina chanser att lyckas, gör dina läxor och noggrant förbereda din budget och dokumentation innan du kontaktar din långivare att fråga. Du kan bara ansöka en gång, så du behöver för att göra det rätt första gången.