Obamas federala lån ändring – dina frågor answered_

Som miljontals amerikaner ansikte avskärmning, har Obamas federala lån modifiering plan kvar många av oss med frågor och förvirring. Vilka är alla program och skulle jag kvalificera sig för någon av dem? Hur är det $ 75000000000 dollar från Obamas hem stimulanspaket som används? Om du är en av de miljoner amerikaner, är det dags att få fakta och vidta åtgärder för att rädda ditt hem.

Hur får man igång? Vilket alternativ är bäst för dig? Vi kommer att försöka besvara dessa frågor och sätta dig på rätt väg mot ditt eget hem hypotekslån.

Ett. Loan Modification, vad är det? Det betyder bara att du håller din samma långivande institutet, men villkoren för ditt lån förändras. Några av de förändringar som du kan kvalificera sig för inkluderar en lägre ränta, lägre månatliga betalningar, utöka längden på ditt lån och även sänka din princip. Förändringarna kan vara tillfällig eller permanent beroende på din specifika situation, men slutresultatet kommer att hålla ditt hem!

2. Är min bank som krävs för att ändra mina lån från den federala regeringen? Alla federala modifiering lån är frivilligt. Din långivare kommer att se över dina lån och besluta om att ändra det kommer att gynna alla inblandade.

Tre. Måste jag vara i standard för att kvalificera sig? Absolut inte! Obamas hem stimulanspaket inte innefatta ett incitament till långivare som kan ändra ett lån innan det blir brottsligt. Anledningen till detta är enkel, hjälpa husägare innan de sätter sig bakom. Lån som är brottsligt och inför avskärmning kommer att ha företräde på grund av brådskande frågan är.

4. Skulle jag är berättigad till ekonomiska svårigheter? Om din ekonomiska situation har förändrats dramatiskt på grund av omständighet utanför din kontroll, är svaret oftast troligt, YES. Visste du förlorar ditt jobb, drabbas av en allvarlig medicinsk bekostnad, eller gå igenom en skilsmässa? Kanske du tjänade i det militära. Dessa är alla omständigheter som kan förklara i detalj när du skriver dina svårigheter brev till din långivare.

Fem. Hur kan jag ta reda på om jag är berättigad till ett lån ändring? Varje bostadslån modifiering program och varje enskild långivare har sina egna riktlinjer och kriterier. Om du kan möta dessa riktlinjer och kriterier, har du en god chans att kvalificera.

6. När ska jag ringa min långivare? Att vara förberedd är avgörande! Ditt första steg bör vara att skapa en budget, förbereda dina bokslut och skapa din umbäranden brev. Ring din långivare först efter att du har gjort din forskning, vet vad som krävs och är beredda och kapabla att uppfylla dem.

7. Hur mycket kostar en kostnad lån modifiering? Det finns inga initiala avgifter enligt den federala lån modifiering plan. Den enda gången upfront pengar kan komma i spel är om du är långt efter i din inteckning betalningar. Om detta är fallet, kan din långivare begära en deposition som god tro.

Det finns statistik som visar att över 150.000 husägare inte bara har fått ett lån modifiering, men gjorde det på egen hand. Det bästa tillvägagångssättet för att börja är att göra dina läxor! Forskning, samla all information du kan få tag på och vara förberedd innan hemmet processen lån modifiering.