Obamas avskärmning anstånd och lån planer träning

Många människor verkar ha fel ideal om vad en avskärmning moratorium är. Många verkar tro att det är en rikstäckande moratorium som hindrar utmätningar, medan andra är under intrycket att Obama ösa alla ur avskärmning. Dessa två idéer kunde inte vara längre från sanningen.

Om du saknar hus betalningar, vänta snälla inte runt för Obama att rädda din egendom! Fler utmätningar händer varje dag, medan människor tror att deras bank är att försöka få dem en workout plan, blir deras hem säljs rätt ut från under dem.

Om du väntar på din servicetekniker för att få dig en modifiering eller räddningsaktion, måste du se till att du har en back up plan för när theyturn dig ner! Och det är förutsatt att de även arbetar på ditt ärende i första hand. Många långivare berättar att de “arbetar” på ditt fall, medan de lugnt fortsätta utestänga på ditt hem. Detta är ett stort problem och människor måste vakna upp och lukta på kaffet!

Utmätningar är fortfarande på uppgång i många områden och på grund av detta, många offer vara kvar på gatorna. Som kommunerna inser regeringens räddningspaket inte fungerar, de tillåter tjänstemän att införa egna avskärmning regler och moratorier.

Federala anstånd är inte ett obligatoriskt krav. I vissa fall, endast vissa lån kvalificerar för moratoriet. I andra är de reparatörer bara ombedd att vara inblandade, men inga lagar eller regler tvingar dem.

När en lokal domstol eller regeringen passerar ett moratorium, gäller det oftast att alla utmätningar i detta län.

Många av de större bankerna har frivilligt gått med på att dessa anstånd, även när det inte krävs av dem enligt lag, men för det mesta har anstånd slutade och banker är tillbaka till utestänga på fastigheter i full kraft.

Avskärmning anstånd har varit i kraft, till och från, under det senaste året.

Olika banker, domstolar eller myndigheter har fastställt att det kan bromsa utmätningar. I verkligheten är dessa anstånd gör inte mycket av något för att hjälpa till att stoppa avskärmning. De är helt enkelt att sätta upp ett problem förrän någon gång i framtiden, som vi alla vet, är förhalning aldrig en bra sak. Lokala domstolar tycks vara efter den federala regeringens ledning, genom att börja med en 90 dagars moratorium och försöker ge tid för villaägare att stoppa avskärmning innan denna 90 dagars period avslutas.

Problemet med detta koncept är att ingen riktigt vet vad de ska göra för att stoppa avskärmning. Villaägare tror att regeringen är att hjälpa dem, så att de luta sig tillbaka på gör ingenting. Reparatörer begriper inte vad jag ska göra heller, så de bara låta alla ansöka om en ändring, och samtidigt ge dem falska förhoppningar om att de kommer att få mod.

Idag är en sak fruktansvärt uppenbart, de enda offren rädda sina hem är de som vidtar åtgärder på egen hand och glömma bailout planer och moratorier! De som hittar sin egen väg ut ur avskärmning eller anlita en professionell för att hjälpa dem att spara sina hem på en mycket högre procentsats. Faktum är att många lån modifiering företag har framgångsrika långt över 90%. Detta är mycket bättre än 20% framgång vår regering kan en dag uppnå.

Andra är fortfarande att förlora sina hem lika snabbt som tidigare, ännu snabbare i de flesta fall, eftersom domstolen system och långivare nu påskynda avskärmning processen. Det finns så många avskärmning fall som avskärmning offren inte längre få en opartisk rättegång. Vissa domstolar är fortkörning genom avskärmning fall på bara några minuter per fall. Korrekt dokumentation är inte längre nödvändigt och avskärmning offren aldrig ens ha en chans utan en advokat för att skydda dem.

Ursprungligen var det dock att ett moratorium skulle ge människor tillräckligt med tid för regeringen att erbjuda en plan för lån mod, men nu har vi alla inser att regeringens idé om en räddningsaktion egentligen inte hjälpa den genomsnittliga avskärmning offer. Jag tycker det är allmänt känt att förhalning är aldrig en positivething och det är i princip vad dessa anstånd var. Som ett alternativ till att ta fram en verklig lösning, var det lättare att sätta frågan upp i 90 dagar.

Det största problemet med ett moratorium är att det ger den avskärmning offret en falsk känsla av hopp. De tror att de kommer att få behålla sitt hem, i verkligheten, efter moratoriet ändar (de flesta moratorier senaste 90 dagarna) avskärmning processen kommer att fortsätta som om det aldrig slutat. I vissa fall, fortsätter avskärmning processen även under moratoriet och försäljningen sker nästan direkt efter det slutar.

Om du har turen att ha en avskärmning som har stoppats av ett moratorium, slösar det inte någon tid att hitta en lösning, så att din egendom säljs inte när moratoriet upphör! Använd denna tid klokt att återhämta sig från din ekonomiska svårigheter, eller att hitta en professionell för att förhandla om villkoren för ett lån modifiering med din servicetekniker.

Det finns många lösningar för att stoppa avskärmning, men kom ihåg, är ett moratorium inte en av dem! Om inte avskärmning situationen regleras under denna tid, kommer hem förlorad när moratoriet upphör.