Obama trycker på för avskärmning lättnad

Så vad hände med avskärmning lättnad för miljoner som var tänkt att resultera från 75 miljarder dollar bailout som överlämnades till bankerna tillbaka i februari? Det är dags för en lägesrapport om hur väl regeringen har uppfyllt sina löften om stimulanspaket.

Sedan februari har en jättestor 1.700 låntagare fick nya lån under lån ändring program. De dåliga resultaten tillskrivs ovilja låntagare att lämna det pappersarbete som krävs för att ansöka om lån modifiering. Man undrar bara hur länge det programmet är.

Bankerna säger att ett av de största problemen är att de människor som förmodligen skulle kunna kvalificera sig för lån ändringar helt enkelt inte slå in fullständiga ansökningar. De måste fylla i pappersarbete helt för att kvalificera sig. Mindre än 40% av villaägare som kunde kvalificera har avslutat ansökningsprocessen. Det säkert måste vara en hel del pappersarbete inblandade om så få har kunnat följa upp med att få det hela ifylld.

Om över 225.000 människor inte slutföra sina former, var det lite färre än 150.000 som gjorde. Omkring 50.000 av de personer som fullföljde sina ansökningar har inte hört något ännu. Av de 100.000 som har ungefär 1. 7% fick faktiskt permanenta modifieringar av sina lån. Det är en ganska patetisk figur.

Regeringen skickar insatsstyrkor från finansdepartementet för att besöka långivare nästa vecka i ett försök att få dem att samarbeta med lån ändring program. Planen är att genera de banker som inte gör sin del genom att publicera en lista över de företag för den amerikanska allmänheten att se. Något jag ser inte att arbeta.

Det ser ut som en välbehövlig avskärmning lättnad som utlovades av regeringen går långsamt. Göra programmet frivilliga var ett stort misstag att regeringstjänstemän egentligen borde ha sett komma. Är det någon stor överraskning att inteckning företag inte vill minska mängden pengar de är skyldiga och ta en mindre vinst på dessa bolån? Alla ser ut för sin egen bottom line, och som särskilt omfattar inteckning företag.