Obama lån modifiering hjälp med frågeformuläret

Som med alla lån process finns det krav på dig, låntagaren. Den Obama hem stimulanspaket ger några genomförbara alternativ för modifiering hem hypotekslån som också har krav för att kvalificera. Ett av dessa krav är ett frågeformulär, typ av en granskning för att se om du uppfyller kraven för en inteckning modifiering lån. Gör dina läxor och lära så mycket du kan om vad som krävs för att kvalificera sig är ett utmärkt första steg. För att hjälpa dig på den här resan kommer vi att visa er några av de frågor du kan förvänta dig att hitta i för att kvalificera sig för ett hem inteckning modifiering lån.

Typiska frågor på ett bostadslån modifiering enkät:

Ett. Är det här huset din primära bostad? Enkelt uttryckt du faktiskt måste leva i detta hus mer än 50% av tiden. Den federala hem inteckning modifiering är strikt för sin primära bostad.

2. Tyckte du tar denna inteckning ut före den 1 januari 2009? De enda bolån som kommer att kvalificera måste ha sitt ursprung på eller före detta datum.

Tre. Skulle din situation betraktas som en ekonomisk svårighet? I grund och botten din inkomst eller dina utgifter måste ha förändrats dramatiskt på grund av omständighet utanför din kontroll. Till exempel, visste du förlorar ditt jobb, gå igenom en skilsmässa eller tjänstgöra i det militära? Eller är ekonomiska svårigheter överhängande? Detta kan inkludera att veta att ditt jobb kommer att elimineras snart, eller att veta att din ränta är på väg att höjas.

4. Är din nuvarande inteckning betalning mer än 31% av din månatliga bruttoinkomsten? Detta är inte lika tydlig som det först verkar. Din inteckning betalning innehåller saker såsom fastighetsskatt, försäkring och husägare avgifter. Också din brutto månadsinkomst (din lön före avdrag) inklusive rumskamrater eller barn som betalar du hyr.

Fem. Är din totala lånebeloppet under $ 729.750? Detta belopp är för ensamstående flerbostadshus. Om du har en 204 enhet egendom och du bor i en av enheterna, kan du vara berättigad till en motorvagn belopp under bostadslånet inteckning modifiering plan.

Om du passerar enkäten lån modifiering, kommer du då berättigad att ansöka om ett bostadslån modifiering planen. Det finns en ansökningsprocess inklusive fylla vissa former och ge alla dina tillgångar och inkomster dokumentation. Kontrollera att du har allt som behövs framför dig, så du kommer också att behöva gå igenom en kort telefonintervju granska alla dokument du skickar.

Ett ord av varning, gäller eller kontakta din bank med någon finansiell information förrän du är helt förberedd. Granska din budget, se till att du gjort nödvändiga ändringar i syfte att visa hur du har råd den modifierade betalningen. Detta är din chans att använda Obamas paket hem stimulans för att spara ditt hem! Ta dig tid att förbereda forskning och öka dina chanser att bli godkänd. Din familjs säkerhet kan bero på det!