Obama inteckning plan 2010 en livräddare eller en värdelös initiativ

President Obama har inte ärver något trevligt: ??ett land i djupare recession och ett behov av snabba och effektiva beslut att fatta. Kort efter hans installation en åtgärd vidtogs syftade till att erbjuda lösningar för kämpande husägare i nedåtgående ekonomi. Det resulterade i genomförandet av Homeowner prisnivå och stabilitet planen, vanligen kallad HASP, och Loan Modification Plan.

Samtidigt ser bra i början, vilket hoppas hjärtan många stödjande amerikaner, misslyckades de faktiskt att tjäna sitt angivna syfte som mycket få hushåll och långivare som faktiskt gynnats av ovanstående planer. Flera betrodda myndigheter och forskningsinstitut har genomfört en grundlig forskning av ovanstående och bevisade att de reformprogram är inte så bra.

Obamas sjukvård plan är ännu ett misslyckande att hända

Det är tydligt att många nu att så prisade sjukvårdsreformen, drivit igenom av demokrater sistone, saknar många viktiga aspekter. Det har inte effektiva kontrollåtgärder verktyg för att genomdriva hälso-programmet, inte ger besparingar av sjukvårdskostnader, och misslyckas med att få fördelarna med att göra sjukvården prisvärd. Med inga mekanismer för att främja en sund konkurrens mellan vårdgivare, försäkringspremier är så höga som de brukade vara, och medicinska räkningen är ännu svårare att acceptera, särskilt för dem som kräver långvarig behandling och medicinsk vård. Medborgare som inte har möjlighet att kvalificera sig för federala och statliga finansierade medicinska program står fortfarande ökande försäkringspremier och medicinska räkningar leverantör. Detta initiativ börjar misslyckas redan som överkomliga priser på medicinska tjänster är i allvarlig fråga.

Obama syftar till att hjälpa 5 mest problem stater med ny inteckning plan

Nyligen antagna ändringar, som syftar till att hjälpa invånarna i Kalifornien, Nevada, Arizona, Florida och Michigan där avskärmning priser är det högsta, är diskutabelt en fördel för medborgarna. Nevada, ranking första i utmätningar under de senaste tre åren, var den första att rikta med den nya planen. Emellertid missade programmet att leverera minskning inteckning betalning för kämpande husägare, med människor finner det oerhört svårt att få någon hjälp. De övriga fyra staterna, dela en 1,5 miljarder dollar bailout för banker och bostadsinstitut utlåning, inte visar några synliga framsteg heller. Medan vissa av dessa pengar var tänkt att hjälpa människor som upplevt uppsägningar eller lönesänkningar, är det knappt så. Sammantaget var ingen effektiv lösning uppnås om inteckning-relaterade frågor, lägga detta initiativ till listan över andra brister i nuvarande administrationen.

fler och fler sökande avvisas enligt inteckning stödplan

Medan bolåneinstitut försöker göra det enkelt för villaägare att lösa in sin lånade krediter, de tar återhämtning åtgärder för att återfå sitt kapital bör betalningsanmärkningar hända. Bankerna tenderar att initiera förlust lindring som de fruktar konkurs anmälningar som gjorts av husägare. Ett effektivt sätt att stödja riskreduceringsprocessen och att bistå i inteckning modifiering är att erbjuda förmånliga återbetalningsvillkor, erbjuda lägre räntor och lägre månatliga betalningar. HASP planen, designad av Obama-administrationen, har genomförts för att detta ska ske.

Det verkar som, emellertid, att goda avsikter inte gå långt, eftersom alltför många människor avvisas bistånd enligt HASP. Urvalskriterier verkar vara långt onåbar för låntagarna. Samtidigt, ser privata låneinstitut inte några extra fördelar att antingen godkänna programmet. Regeringen förväntas lätta närmare kriterier för husägare, och, som ett resultat, var Obama inteckning plan 2010 utvecklats. Det syftar främst till att öka effektiviteten i HASP genom att eliminera ovannämnda nackdelar.