Obama inteckning modifiering kan rädda ditt hem

Medan tusentals människor har funnit hjälp under de olika planerna som skapats av president Barack Obama i syfte att refinansiera sina bolån, uppfyller många av dessa samma människor inte för refinansiering av sina befintliga bolån av olika skäl. Det är där den andra delen av Obamas plan kan hjälpa – hypotekslån modifiering. Ändring skiljer sig från refinansiering din inteckning, eftersom det innebär att ändra villkoren i det ursprungliga bolån för att få en lägre betalning och ofta för att undkomma en rörlig ränta inteckning som har anpassat sig till en kurs som inte är prisvärd.

fördelarna med inteckning modifiering

Om du kämpar för att uppfylla din månatliga inteckning skyldigheter, så du kan möjligen kvalificera sig för inteckning modifiering enligt den nya lagstiftningen. Om du ändrar din inteckning till ett bättre pris kan du spara eventuellt tusentals dollar under loppet av livet på din inteckning. Många människor är oförmögna att göra sin avbetalning eftersom de är fångade i en rörlig ränta inteckning som började vid ett överkomligt fast ränta och därefter, efter en period av så många år, justerat till en kurs som bestäms utifrån marknadsmässiga villkor. Vissa personer som kvalificerar sig för inteckning modifiering betalar över hälften av vad de tjänar på avbetalning ensam. Genom att ändra villkoren i ditt bolån för att uppnå en låg, fast ränta, kan du sänka de månatliga betalningar som du måste betala, och genom ändring av villkoren i det ursprungliga inteckning, kan du sträcka dessa betalningar över en period på upp till fyrtio år i vissa fall.

kvalificera för en Obama inteckning modifiering lån

Ändring av din inteckning kommer att hjälpa dig att uppnå mer förmånliga inteckning villkor. För att kvalificera sig för modifiering av din inteckning enligt denna regering planerar, måste du skyldig mindre än $ 729.500 på ditt befintliga lån, och din inteckning måste ha skrivits före januari 2009. Du måste leva i hemmet som är intecknad, och du måste verifiera din inkomst från alla källor och dokumentera din inkomst genom skattedeklarationer, betala stubbar och resultaträkningar. Du måste också lämna långivaren med en handskriven sanningsförsäkran umbäranden som detaljer vad fick dig att bli oförmögna att betala dina lån. Din skuld till tal bör helst vara 31% eller mindre, men om detta förhållande är 55% eller mer, måste du godkänna att genomgå kredit rådgivning för att ändra din inteckning.

modifiering annorlunda än refinansieringen

Refinansiering är annorlunda än modifiering av ditt hem hypotekslån. Ändring skriver om inteckning så att villkoren för inteckning är mer gynnsamma, och så att du kan få en lägre ränta för att stanna i ditt hem och undvika utestängning.

fördelar för tusentals villaägare

Mortgage modifiering kan hjälpa tusentals villaägare, men många husägare kan anta att de inte uppfyller kraven och aldrig söka ändring av sina bolån, vilket kan leda till utestängning. Man uppskattar att så mycket som sextio procent av husägare kan kvalificera sig för modifiering av sina befintliga bolån enligt denna plan. Ändra din inteckning kan löna sig stort, faktiskt, vissa husägare upptäcker att de kan ändra sina lån till en låg ränta på 2% fast, även om den genomsnittliga hastigheten är något mindre än 5%. Om du är orolig att du kan förlora ditt hem, nu är det dags att överväga ändringar bolån under Obama planen.