Obama husägaren räddningspaketet

President Obama har varit medvetna om inteckning problem många husägare idag står inför i hela landet sedan han tillträdde. Många av dessa husägare är nu också närvarande fångad i justerbar ränta inteckningar som ökar sina betalningar varje dag. Dessa ökade utbetalningar driver fler människor i avskärmning och konkurs. Detta har förutom det faktum att många hem är nu inte längre är värt vad de köptes för, skapade ett behov av en räddningsplan för villaägare över hela landet.

Med de ovan nämnda problemen i förgrunden framför sin planering Obama-administrationen presenterade Bostäder och hemma plan ägare stimulans. Även om planen infördes i februari 2009 det började faktiskt hjälpa kämpande villaägare i mars. Denna inteckning stimulanspaket kommer att göra det mycket lättare för miljontals kämpande husägare att refinansiera sina lån och stanna i sina hem.

Enligt denna nya plan stimulans inteckning villaägare kommer att få hjälp på två olika sätt. Först om du befinner dig i en sub prime justerbar inteckning och har sena betalningar och riskerar att förlora ditt hem finns det hopp. Planen kommer att ge ekonomiska incitament till din nuvarande inteckning innehavaren att ändra din arm lån till en fast ränta lån och sänka hastigheten.

Den andra formen av hjälp i Obamas stimulanspaket kommer att utvidgas till personer som är aktuella på sina bolån, men är nu i en situation var de skyldiga mer sedan hem de bor i är nu värd. För dessa människor kommer programmet att låta dem refinansiera upp till 105% av deras hem värde. Den enda haken är att lånet ska vara en Fannie Mae eller Freddie Mac överensstämmande inteckning och yo måste vara aktuell på dina betalningar.

Den amerikanska ekonomin är nu i behov av en räddningsplan. Det kan inte förnekas. Den Obama inteckning stimulanspaket kommer definitivt att hjälpa många husägare klättra ut ur hålet som de befinner sig i.