Obama-administrationen att bli mer aggressiva i avskärmning förebyggande

I en metod för att få en mer transparent bild av hur långivare presterar på avskärmning förebyggande, kommer regeringen att injicera fler riktlinjer. Presidentens lån ändring program som kallas “Making Home Affordable”, började med vägspärrar och kommer under press om hur effektivt det egentligen är för mer än en halv miljon låntagare som registrerat sig för det. Vissa klagar de inte får den hjälp och tror att de kvalificerar och sluta med ett företag lån modifiering.

Villaägare enligt ekonomiska svårigheter är skyldiga att göra tre på varandra följande utbetalningar från lån modifiering prövotid och ge grundlig dokumentation göra till en permanent lån modifiering. En statlig rapport upptäckt att mindre än en procent av stödberättigande låntagare fick in en permanent modifiering status.

Måttet på framgång “Making Home Affordable” program valideras av antalet konverteringar av rättegången ändringar permanent, som administrationen anser att någon gång hjälpa upp till 4 miljoner sökande. Om långivarna hjälpa husägare, kommer de att kompenseras inom ramen för programmet, men inte får sina utbetalningar tills ändringarna har slutförts.

En allt större del av avskärmning inträffar är från arbetslösa husägare. Regeringens program måste visa belägg för att det tar upp detta område. Låntagare med liten eller ingen inkomst presenteras med mindre val att behålla sina hem. Det har spekulerats och snart ska bekräftas och regeringstjänstemän är inställda att meddela föreskrifter så snart som denna vecka innebär att låntagarna kommer att tillåtas att sälja sina hem för mindre än deras nuvarande inteckning, som kallas en kort försäljning. Långivare kommer att få pengar för att delta i det här programmet också.

Det är uppenbart att långivare släpar efter i processen att godkänna lån ändringar och Obama-administrationen kommer att öka insatserna och se mer transparenta rapporter om hur banker hanterar sökande. Några av de stora långivare att stämplas som skyldig bloggat ner processen och inte vara av tillräcklig hjälp för villaägare i trängande behov. Förhoppningsvis kommer detta att rätta till problemet.

Som ett alternativ, kan en husägare arbetar alltid med ett lån modifiering advokat eller lån modifiering företag för att få snabbare resultat. Även om de flesta av dessa metoder kräver en betalning, accepterar någon betalning efteråt eller ha en garanti om ditt lån inte ändras finns det en liten administrativ avgift eller ingen avgift alls. Summan av kardemumman är husägare behöver flera sätt att hålla sitt hem.