nytt hem köpare informationen mäter din makt fastighetsköpet

Det finns många faktorer som du behöver tänka på när du handlar för ett hem, hur mycket du har råd är sannolikt högst upp på listan. Din budget påverkar ditt val av hemmet, grannskapet det är i, storlek och andra funktioner. Din ekonomiska situation är också en avgörande faktor för vilken typ av finansiering kommer att fungera för dig.

Långivare kommer att titta på mer än bara intäkter när de överväger att du för ett lån och bestämma storleken på ett lån du kan kvalificera sig för. Du kan hitta några kreativa finansieringsalternativ som hjälper öka din köpkraft.

pre-kvalificering eller lånelöfte

Nya husköpare kan ha sin fastighetsmäklare eller långivare pre-kvalificera dem för ett lån. Detta är en snabb process som kan ge dig en uppfattning om hur mycket en inteckning du har råd. Pre-godkännande är en mer formell process där en långivare kontrollerar alla uppgifter och instämmer i förväg att du är kvalificerad för ett visst belopp. Ett lånelöfte dokumentet är mycket bättre än ett lånelöfte brev när visa din styrka som en bostad.

viktigaste faktorerna till långivare

Långivare kommer att använda flera faktorer för att avgöra hur mycket pengar de kommer att låna dig, inklusive:

• Bruttoresultatet månadsinkomst
• Kredit historia
• Utestående skuld
• besparingar
• Ditt val av finansiering
• Aktuella räntor

Långivare kommer att samla dina ekonomiska data för att beräkna två viktiga nyckeltal, din skuld-till-tal och din bostad omkostnads ??att avgöra hur mycket de kommer att låna dig.

Skuld-till-tal är din totala månatliga skuld (bil betalning, studielån, kreditkort, etc …) jämfört med din totala bruttoinkomst. Långivare vill se månatliga skuld till högst 36 procent av brutto månadsinkomst.

Bostäder bekostnad förhållandet är summan av din inteckning betalning jämfört med din brutto månadsinkomst, din inteckning betalning bör inte vara mer än den 28 till 33 procent av brutto månadsinkomst.

Långivare kan vara mer överseende med nyckeltal om köparen kan göra en stor handpenning. Många inteckning termer är förhandlingsbara. Det finns andra sätt du kan förbättra din köpkraft.

Gåvor är trevligt! Långivare kommer att tillåta dig att använda presentkort medel för din handpenning. En vän eller släkting kan ge dig pengar och underteckna en present brev där det står att pengarna är en gåva, inte ett lån som måste betalas tillbaka.

Du kan förhandla avsluta kostnader, en god fastighets professionella kommer att ge råd om detta och inkludera säljaren eftergifter i köpeavtalet. Säljaren eftergifter är när säljaren går med på att betala en viss summa tillåtna avslutande kostnader.

Det finns många statliga låneprogram med särskilda villkor för att hjälpa första gången husköpare kvalificerar. Vissa kan innefatta sänkta räntor, lägre eller inga avbetalningar och andra hjälpsamma funktioner. Din fastighetsmäklare och din långivare bör kunna lämna information om de olika lån program tillgängliga för dig.

De olika lån typer med långa eller korta termer, justerbara eller fasta räntor bör övervägas beroende på din inteckning behov. Det finns betydande skillnader mellan olika lån typer som kan göra en mer fördelaktig än en annan beroende på din individuella situation.