nytt hem inteckning – vanliga inteckning typer

Ett nytt hem inteckning är ett viktigt finansiellt beslut i livet för de flesta människor, men det finns en skrämmande brist på förståelse i många fall av vad de olika termer som förknippas med att ansöka om och få en inteckning. Om du funderar på att göra den här typen av finansiellt åtagande, anstår det dig att spendera lite tid att utbilda dig själv om processen, villkor och konsekvenser. Under loppet av en sådan själv-utbildning, kanske du upptäcker att du har kunnat få en mycket mer lönsam affär för dig själv. Här är några termer för att granska och förstå i ämnet bolån.

Fast ränta

En fast avgift för ett nytt hem inteckning var normen tills en relativt kort tid sedan. Den fasta räntan, särskilt när räntorna höga hölls alla utom ett fåtal rika eller stabila låntagare från marknaden. Fast ränta, som namnet antyder, fastställer ränta för hela löptiden för lånet. Hastigheten ökar inte på grund av färre bostäder på marknaden, eller stigande räntenivåer eller en hög inflationstakt. Det är till hjälp i att strukturera långsiktiga budgetar och stabila utgifter. Den fasta räntan tenderar att vara något högre än andra typer av bolån, åtminstone under de tidiga faserna av lånet sikt.

justerbar sats inteckning

En justerbar sats inteckning (ARM) är en vanlig typ av nya hem inteckning. På grund av arten av inteckning, gör det människor som inte skulle vara berättigade till ett hypotekslån i en fast ränta eller vanlig inteckning som skall godkännas för ett hypotekslån. Det gör också låntagare att få en mycket större lån än vad som skulle vara godtagbar enligt en standard lån. Det ger en inteckning ränta som börjar lägre än standard och kan ökas under följande månader eller år att en betydligt högre ränta.

ballong

Ett nytt hem inteckning med en ballong betalning är en där priserna vanligtvis fastställas för en period på två till fyra år, då hela saldot förfaller till betalning. Det förväntas att det kommer att bli en ny inteckning eller refinansiera förhandlas vid den tiden, som tar hänsyn till varje betydande förändring i ränteläget. En möjlig nackdel med denna typ av inteckning är när kreditvärdighet husägare har förändrats avsevärt, vilket gör det svårt eller kanske omöjligt att kvalificera sig för nya lån vid tidpunkten för ballong betalning på förfallodagen.

negativ amortering

En nyligen använd typ av nya hem inteckning kallas negativ amortering eller ibland Option ARM (Adjustable Rate Mortgage). Denna typ av lån fungerar bra när den enskilde har varierande inkomster som fluktuerar under olika årstider eller tider så att inkomsten inte är fast. Med en option ARM, är inteckning betalning satt i en takt som är den minsta gemensamma nämnaren, så att säga. När inkomsten ökar, kan låntagaren betala mer än den minsta betalningen så att lånet balans droppar. Annars fortsätter lånet balans att öka trots den månatliga utbetalningen.