nytt hem inteckning – hur man förbereder sig för att minimera problem i framtiden

Ett antal förberedande åtgärder bör slutföras innan ansökningsprocessen för ditt nya hem inteckning. Även om du har varit en husägare i flera år och är helt enkelt ute efter att uppgradera ditt boende detaljer, se över dessa faktorer innan de ansöker om ett lån kan vara viktigt, inte bara i beslutet om huruvida eller inte att göra flytten, men att avgöra hur mycket hus du har råd med och vid vilken tidpunkt du bör besluta att tillämpa. Även om det är sant att man inte helt kan veta framtiden för bostadsmarknaden, är beredd att dra nytta av oavsett hur marknaden går kommer att göra dig en mycket mer kunniga bostad.

Din kredit historia

Din kredit historia är en viktig del för att avgöra din rätt till ett nytt hem inteckning och för lånebeloppet du kan få. Den kredit historia erhålls från vardera av de tre stora kreditupplysningsföretag, Equifax, Experian och TransUnion. Långivaren får endast använda en förkortning form av rapporten, som kallas en FICO poäng för att avgöra om du är berättigad till ett lån, och om så är fallet den ränta du kommer att debiteras för lånet. Det är viktigt att se till att din kredit historia är oklanderliga och att inga negativa eller felaktiga poster visas på historien.

Din dokumentation

När man förbereder för ett nytt hem inteckning, kan du raka dagar eller veckor av din handläggningstiden genom att förbereda din behövlig dokumentation innan ansökan. Chansen är stor att du kommer att behöva nuvarande kreditupplysningar, kontoutdrag, arbetsgivaravgifter stubbar check och ibland näringsinkomst dokumentation som är tillämpligt. Genom att förbereda dessa dokument och presenterar dem tillsammans med ansökan eller på efterfrågan, kommer du visa att du menar allvar med lånet och att du förstår processen.

Din ekonomiska framtid

När man förbereder att ansöka om ett nytt hem inteckning du måste ta tid att se över din ekonomiska framtid. Tänk planer såsom gå på college, byta jobb eller starta ett företag och hur det kommer att påverka din förmåga att hantera en inteckning. Klok planering och noggranna överväganden av sådana element bör göras innan någonsin går ut och letar efter det nya huset som du hoppas att förälska sig. Ta hänsyn till aktuella och beräknade inkomster och vilken typ av betalning som du rimligen kan hantera. Om du planerar att starta en familj, kommer att påverka din förmåga att göra stora amorteringar.

Ditt hus

Även om vissa skulle säga att valet av huset är det viktigaste steget i att få ett nytt hem inteckning, i verkligheten, bör det inte komma långt ner på prioriteringslistan. Storleken och placeringen och kostnaden för huset bör bestämmas utifrån hur mycket hus dina preparationssteg sagt att du hade råd. Alltför ofta, potentiella bostadsköpare gå ut leta efter ett hem utan en tydlig bild av vad de vill och vad de har råd. De ser ett fint hem och rusa till att köpa bara att inse två år senare att det nu så de har råd med huset de bor i.