nytt hem inteckning – hur man avgör vad du egentligen har råd med

Det är olyckligt att många människor som ansöker om ett nytt hem inteckning se lånet endast i termer av huruvida betalningen på hemmet är mindre än den mängd av den disponibla inkomsten på bostäder öronmärkts i familjens budget. I sanning, det finns många andra viktiga faktorer som bör beaktas innan man kan avgöra om att äga ett nytt hem är det rätta svaret. Vidare kan storleken och platsen för hemmet är faktorer som påverkar priset. Med tanke på dessa faktorer kommer att hjälpa dig att göra rätt beslut om hur mycket hus som är lämpligt för din familjesituation.

intäkter

Inkomstnivån i ditt hushåll brukade vara den avgörande faktorn för hur mycket pengar du kan låna på ett nytt hem inteckning. Eftersom räntan fastställdes till en viss procent, hade långivaren att vara säker på att resultatet var tillräckligt och kommer sannolikt att förbli så under lånets löptid. Vissa antaganden om intäkter ingår att det var sannolikt att öka med tiden, särskilt i en ung låntagare. Mängden av lånet ofta knutna till den årliga inkomsten, till exempel priset på huset kunde inte vara mer än 2,5 gånger hushållets årsinkomst. Idag är denna faktor ges mindre betydelse än den mängd och typ av kredit historia eller kredit värdering som du har uppnått.

skuld

Fastställande av hus du har råd för ditt nya hem inteckning bör ta hänsyn till två olika typer av skulder. Den första är att skuld du redan är skyldig. Om du har flera kreditkort några eller de flesta av dem med tillgängliga medel, kan du mer än sannolikt att godkännas för ett bostadslån som är större än vad du kan ärligt råd. Eftersom din FICO poäng är baserad på kredit i stället för på inkomst, kan detta vara en mycket förförisk fara. Du kommer att sluta med ett hem med stora betalningar och alltför många kreditkort. Den andra typen av skuld är att läggas till när du uppnår inteckning. Beroende på vilken typ av inteckning, kan du vara helt i händerna på snabbt ökande avbetalning som inte täcks av din inkomst.

stabilitet

Den stabilitet som behövs för att få den bästa storleken på huset för er är relaterad både till stabilitet, vilket framgår av tidigare anställningar, betalningsanmärkningar och andra mer immateriella faktorer. Dessutom, när man tittar på ett nytt hem inteckning, kommer du vill överväga stabiliteten i samhället där du bor. Är det en en-arbetsgivare stad eller är ekonomin stark och levande?

bostadsmarknaden

Bestämma hur mycket hus du har råd med på ett nytt hem inteckning beror på den allmänna bostadsmarknaden i din kommun eller stadsdel. Om bostadsmarknaden är stark och levande i området, kan du tillåta nog för en något större inteckning i ett nytt hem än annars. Detta uttalande förutsätter att du planerar att bo i området under en period av minst 3 år.