nytt hem inteckning hur kredit värdering kan påverka din utlåning kostnad

Kredit värdering är en viktig faktor när man försöker få ett billån. Och du kommer att veta om det verkligen finns ett problem är när du presenterar din poäng och en blivande långivare inte ge dig någon ytterligare finansiell uppmärksamhet. Men nuförtiden lånet endast kräver god kredit historia är ett minne blott. Även personer med låg kredit värdering kommer att kunna hitta ett bostadslån som de kan använda för att köpa sina egna hem. Dock kommer nya billån med dåliga krediter kan kosta dig mer på grund av högre räntor. Så, tekniskt sett, är det mer fördelaktigt att ansöka om ett billån om du kan presentera en bra kredit värdering.

Välj rätt långivare

Om du har en låg kredit värdering, är det troligt att du inte kommer att kunna skaffa sig ett hem inteckning med långivaren i ditt val. Och det kan vara ganska svårt att byta till en ny långivare som du har att göra dokumentation av ditt topplån försöker precis som du första gången. Denna extra ansträngning och tid på dokumentation för långivaren är en av de mest beskatta delar ansöker om nya bostadslån.

varaktigheten av lån

Den tid som du kommer att spendera för att slutföra återbetalning av nya bolån är definitivt påverkas av kreditupplysning. Denna aspekt är kanske mindre viktig än de andra faktorer, men det är ändå viktigt nog att tas till ekonomisk ersättning. Den mest uppenbara effekten är när en låg kredit rapport leder till en högre ränta. Med en sådan hög takt kommer utbetalningarna säkert vara orimliga för låntagaren speciellt för kortare betalningstid väljs. Och så har låntagaren att byta till ett mer långsiktigt för att göra betalningar mer hanterbar, vilket å andra sidan gör låntagaren betalar mer i räntor.

Låneräntan

Som tidigare nämnts, har kredit värdering av låntagaren en stor inverkan på nya hem hypotekslån. Som regel kommer ju lägre kredit värdering, desto högre blir lånets ränta. Och om kreditbetyget är mycket låg, låntagaren tyvärr inte kan få ett vanligt hem inteckning. Det är självklart att bättre låneräntor och villkor erbjuds låntagaren om han har bra kredit värderingar.

Typ av lån

En annan faktor gäller nya hem hypotekslån som påverkas av din kredit värdering är den typ av lån tillgängliga för låntagarna. De vanligaste typerna av lån som finns är:

Ett. Fast ränta inteckning
2. Justerbar ränta inteckning
Tre. Ballong betalning inteckningar

Tänk på att vissa skrupelfria långivare kommer att locka eller tvinga låntagaren att få en justerbar sats inteckning så att när räntorna ökar, kommer en sådan ökning att ansvara för låntagaren och inte långivaren. Låntagare måste också undvika att ett lån som skulle kunna resultera i negativt eget kapital på hem egendom och detta kommer ekonomiskt påverka dig kraftigt.