nytt hem inteckning hur din kredit värdering påverkar ditt lån

Möjlighet att få ett lån

Den första indikationen på att det kan finnas ett problem med din kredit värdering kan vara när man försöker få ett nytt hem inteckning och är oförmögen att finna en långivare som kommer att prata med dig. Egentligen kommer de flesta människor, även de med en riktigt låg kredit värdering kunna hitta ett lån av något slag för att köpa deras hem. Det bara kan kosta mycket mer i ränta än du hade planerat. Om du kan få ett lån, kan det ta mer motivering och dokumentation än vad som skulle krävas med en bra kredit värdering.

Vilken långivare att välja

Om din kredit värdering är för låg kan du inte att kunna få ett nytt hem inteckning med din långivare val. Svårigheten med att behöva byta till en annan långivare är att du måste dokumentera ditt andra försök lika grundligt som din första insats. Under tiden, på grund av recensioner på din kreditupplysningsföretag rapporten, kan din poäng sjunka faktiskt, särskilt om den rapport som den första långivaren nekas du kredit innan den andra långivare är godkänd träffar rapport. Den extra tid för att dokumentera din information för långivaren kan vara en av de mest nedslående delar ansöker om ett hypotekslån.

Lån sikt

Den tid som du kommer att ställa för att slutföra återbetalning av ditt nya hem hypotekslån kommer att påverkas av din kredit värdering. Denna faktor är förmodligen av mindre betydelse än vissa av de andra, men fortfarande måste tas i beaktande. Den direkta effekten uppstår när en låg kredit värdering gör att kravet på högre ränta. Detta kan göra betalningen för högt för låntagaren om kortare sikt lån är vald. Så slutar låntagaren får betala mer ränta under en längre lån sikt bara för att hålla betalningen inom hanterbara nivåer.

Låneräntan

Den nya hem hypotekslån kommer nästan säkert att påverkas av den kredit värdering av låntagaren. Generellt gäller att ju lägre poäng, desto högre räntan. Om värdering är för låg, kan låntagaren inte kan få en vanlig hem inteckning alls. Omvänt kommer bättre villkor vara tillgängliga för låntagare som har hög kredit poäng. Det är viktigt att veta din kredit värdering och se till att rapporterna från de stora kreditbyråer städas upp och korrekta.

Typ av lån

Ett annat sätt på vilket nivå av din kredit värdering påverkar nya hem hypotekslån du kan få är den typ av lån som finns tillgängliga. De vanligaste typerna av lån som finns tillgängliga inkluderar justerbar ränta inteckning, fast ränta inteckning och ballong betalning inteckningar typ – oftast ihopkopplad med armarna. Återigen, ibland långivare kommer att styra låntagaren till en justerbar ränta inteckning så att stigande räntor kommer att bäras åtminstone delvis av låntagaren snarare än till långivaren. Låntagaren bör undvika att hamna i ett lån som resulterar i negativt eget kapital i fastigheten.