nytt hem inspektion checklista

Mestadels varje gång någon köper ett nytt hem, är en inspektion slutförts innan affären är klar. Även om detta är inte alltid fallet, håller det sant med de flesta bostäder som byter ägare på grund av en försäljning. Om du är den person som köper hem det är ditt jobb att anlita en professionell besiktningsman.

När inspektören anländer på scenen kommer de att gå över varenda del av hemmet med dig. Även om det kan tyckas att de blir lite over the top, är det faktum att det är helt nödvändigt. När allt, vill du veta om något är fel med hemmet du köper, eller hur?

Ett nytt hem inspektion checklista består av hundratals olika artiklar. Även om du kanske aldrig veta vad alla de små saker är, finns det några viktiga områden som inspektörerna ser på gång på gång.

En av de första saker på ett nytt hem inspektion checklista är taket. Din inspektör kommer att klättra på taket för att se till att bältros är i bra form, och att den allmänna skick är acceptabelt.

En annan sak som högt på ett nytt hem inspektion checklista är termit skador. Detta är ett stort problem i äldre hus, och något som såg noga av ett hem inspektör.

Dessutom kan äldre hem innehåller asbest i områden såsom vinden. Självklart, om en inspektör finner detta måste du veta direkt så att en lösning kan nås.

Som ni kan föreställa er, kan en professionell hem inspektion ta flera timmar beroende på skador, etc. Du kanske vill följa din inspektör när han rör sig genom hemmet så att du kan få ett första hand uppfattning om vad som är fel. I de flesta fall, detta säkert slår emot helt enkelt en skriftlig rapport.

Allt som allt, det finns många objekt på ett nytt hem inspektion checklista. Så länge du anlita en professionell hem inspektör som har erfarenhet, har du aldrig oroa dig för dem att lämna någonting utanför i listan.