nyckelperson inteckningar

Med priset i den genomsnittliga hem i Storbritannien nu står på runt en häpnadsväckande £ 230.000, enligt delstatens registret av England & Wales, komma in på fastigheten stege blir allt svårare. Med de flesta inteckningar bara så att du kan låna upp till 3 ½ gånger din årslön, och det är nästan omöjligt för första gången köpare att få ett fotfäste. Men det är lite lättare om du är klassad som en nyckelperson, tack vare en statlig stimulans.

Nyckelperson bolån är tillgängliga för att hjälpa människor som är klassade som viktiga arbetare av regeringen, för att hjälpa dem att få ett hus i närheten av sin arbetsplats. Jobb som faller in i denna kategori är polis, vård och lärarna. Vyn för regeringen vid införandet av denna plan inteckning lättnad var att stoppa arbetarna från att lämna dessa viktiga jobb för den enda anledningen är att de inte hade råd att köpa ett hus annars. Så hur fungerar de?

Det är bra nyckelperson inteckningar är att det finns olika sätt du kan ordna en inteckning. Det viktigaste är vad som kallas ett vinstandelslån system. Sättet det här fungerar är att nyckeln arbetstagaren ges ett lån för att använda till inköp av deras nya hem. Detta lån är då deras att hålla – den enda gången de skulle lämna tillbaka lånet är om de lämnar sina jobb inom en 2-årsperiod efter mottagandet av lånet. Eller om de säljer sina hus, vilket som inträffar först.

Eftersom lånet är aktieindex, fungerar det lite annorlunda till ett mer traditionellt lån, och är en av anledningarna till varför de är så attraktiva för de berörda arbetstagarna. Det bästa sättet att se på det är att du betalar tillbaka samma procentsats som du lånat, i motsats till en uppsättning ränta som lånet löper ut. Till exempel:

Ditt hus är £ 100.000, så att du får ett lån på £ 25,000 mot det
Du säljer huset 7 år senare för £ 160,000
Det belopp du betalar tillbaka till långivaren som gav dig nyckeln arbetstagaren
inteckning är £ 40.000, eftersom din första lånet var 25% av fastighetens pris

Även om det kan tyckas att du har en hel del att betala tillbaka, när du tar i kraft du inte behövde betala hela beloppet för ditt nya hem när du först köpte den, du får en bra avkastning på en låg ränta lån .

Dessutom, eftersom du inte har hela beloppet till budgeten för när du köpte fastigheten, kan du lägga £ 25,000 du sparat till en hög ränta sparkonto. Eller du kan använda den för att renovera vissa rum, eller Liggande din trädgård – i stort något som kommer att lägga ännu mer värde till ditt hem när det gäller att sälja vidare ner linjen.

Eftersom en nyckelperson inteckning är inte för alla, kan de vara lite mer komplicerat att förstå än en traditionell. Men så länge du talar med en rådgivare eller mäklare som har erfarenhet inom detta område, bör du vara bra.