nya bostadslån regler

Frank och Susan Williams köpte ett hus i närheten av Hamilton, Ont., Denna månad, de följde en gammal tradition av att använda lånefinansierade finansiering.

Med hypoteksförsäkringar de hade bara att lägga ner 5% av $ 270.000 inköpspriset. De gick med en sluten rörlig ränta på 2,25% och amorteras lånet över 35 år. Affären inleddes med en inteckning mäklare, med Bank of Nova Scotia tillhandahålla finansieringen.

“Det är en tre sovrum bungalow. Det var intressant för oss. Vi har en hund och vi tycker om att göra saker i trädgården. Vi hade inte den typ av pengar som vi trodde vi skulle behöva sätta in i ett hus. Vi sade låt oss bara bita ihop och få det överstökat, “Ms Williams säger.

Och att få det överstökat var nog en bra idé. Först var de i en hyra till egna arrangemang och var tvungen att utöva sin option att köpa innan augusti 2010. Och för det andra, baserat på pågående federala regler för regeringsstödda försäkrade inteckningar som träder i kraft den 19 april, skulle Williams förmodligen inte har kvalificerat sig för den rörliga ränta inteckning. I själva verket, som nyanlända från USA och dess bostadsbristen, kanske sin kredit historia inte har passerat någon stresstest.

“Vi kom egentligen från USA med ingenting. Allt vi hade försvann med bostadsbristen. I områden som haft dåliga lån alla hus precis nått botten. Vi väntade 250000 US dollar ut ur vårt hus men vi fick ingenting,” Ms Williams säger. De gick ifrån hela röran.

Men medan Williams kan ha haft goda skäl för att utnyttja för att få sin dröm hem – de är Firsttime köpare i Kanada – de nya federala regler bolån har allmänt missförstådd. I själva verket är den största rädslan bland de unga och house-mindre rädsla själv.

Enligt nuvarande inteckning utlåning regler, måste köpare med en handpenning på mindre än 20% av köpeskillingen köpa försäkringar för hypotekslån, med den vanligaste källan är kanadensiska Bostäder och Mortgage Corp De nya reglerna påverkar endast kunder som krävs för att köpa försäkring.

Enligt de nya reglerna kommer alla köpare som kräver inteckning försäkring måste uppfylla “betalningsförmåga” för en högre, dyrare femårig fast ränta inteckning även om de väljer en inteckning med en lägre ränta och en kortare sikt.

“Det är inte bara första gången husköpare som berörs. Det är någon som vill ha en rörlig bolåneränta nu som inte redan har ett, nu måste de kvalificera sig till en högre ränta. Några av dem kommer inte att kvalificera sig.

Och det är bra så de tar bara en fast ränta. Det är inte slutet på världen, “Ms Wynhofen säger.
Bernice Dunsby, direktör för hem kapital finansiering på Royal Bank, säger de nya reglerna även skulle kunna hjälpa till att rädda första gången köpare från sig själva.

“Vi tror att de nya åtgärderna kommer att ha en liten inverkan på inteckning tillväxt, om något. Första gången köpare inte borde vara något mer bekymrad över dessa förändringar. Faktum är att jag tror att förändringarna verkligen kommer att hjälpa första gången husköpare för att säkerställa att inte bara kan de råd med sina hem i dag, men i framtiden, särskilt om räntorna stiger “, säger Ms Dunsby.