nya bostadslån regler kommer 1 okt 2009

Att säga inteckning industrin har varit i kaos de senaste tre åren är att bara göra en lätt underdrift. Bostäder har gått in avskärmning i stor skala och bankerna har misslyckats därefter. I många fall berodde detta på att husägare inte förstår sin inteckning. Den 1 oktober 2009 kommer nya bostadslån regler går i kraft som ska hjälpa till att undvika sådana problem.

Inteckning industrin brukade vara en ganska konservativ. Bankerna såg för låntagare med god kredit och förmåga att betala. De senaste 30 åren såg mer av en rörelse mot att utfärda bolån för vem som helst oavsett underlag, kredit eller om individer hade råd med dem. Detta koncept var känd som ett missbruk utlåning praxis. Federal Reserve och HUD nu utfärdar nya regler för att sätta stopp för det.

De nya inteckning reglerna fokuserar på två saker. Det första är att se tillräckligt utlämnande av uppgifter på kostnaden för lånen. Tanken är att se till att låntagaren fullo förstår vad den omedelbara kostnaden är samt eventuella framtida kostnader bör lånevillkoren ändras t.ex. under en ränta återställs.

Den andra regeln förändringen är kravet att lånet knytas till möjligheten för låntagaren att betala det. Långivare kan inte längre bara lita på värdet av hem kapital som en riktlinje. Istället måste de kontrollera genom oberoende resurser som låntagaren har resultat och eget kapital för att hantera bördan av inteckning.

De nya inteckning reglerna också gå efter de unika reklamslogans som används av långivare. Målet är att ge sanningen i reklam. Om en långivare annonserar ett lån som en fast ränta inteckning, kräver de nya reglerna att det är ett sådant lån och förbli lika mycket under hela sin mandatperiod. Lånet kan inte byta till en justerbar inteckning efter tre, fem eller flera år.

De nya reglerna är ett välkommet tillskott till inteckning världen. Som sagt, de kommer att göra det svårare för många människor att köpa ett hem. I de flesta fall, dock, är att eftersom personen egentligen inte har råd med lånet till att börja med.