nya beviljade bostadslån är på uppgång

Denna vecka de senaste siffrorna för bolån avslöjades. Positiva nyheter för antalet nya bolån som emitterats som siffror steg över hela Storbritannien. Detta är naturligtvis goda nyheter eftersom det visar långivare har ökat utlåningen men vi måste vara noga med att inte titta för mycket på siffrorna, eftersom det kan vara en blip och är inte tillräckligt för att föreslå en återhämtning.

Försäljningen hoppade med 35% i mars och april jämfört med februari så detta uppmuntrande nyheter. Min personliga åsikt är att vi kommer att se en stadig, tydlig ökning av beviljade bostadslån i höst, är förbättringar på marknaden sker och det har rapporterats stiger i vissa områden men det vanligtvis tar två till tre månader att slutföra ett husköp så varje ökning nu inte kommer att visa förrän i augusti eller september tid.

Olika forskning visar olika riktningar, jag tror att vi konfidentiellt kan säga att marknaden är fortfarande mycket instabil och inte om återkrav banan ännu. Bankerna fick verkligen ett wake up call när kreditkrisen slog och kommer inte att låna ut mer än de är bekväma med, tills en återhämtning har definitivt börjat. Detta visas i de inteckning erbjudanden som för närvarande erbjuds. Om du letar efter en inteckning du kommer att finna det svårt att säkra en affär om du inte har en anständig insättning. Två tredjedelar av inteckning erbjudanden kräver en minsta insättning på minst 25%. De bästa erbjudanden är tillgängliga för dem som har oklanderlig kredit historia och kan sätta upp 40% av en insättning, detta är nödvändigt för en fjärdedel av de erbjudanden som erbjuds.

Det finns många källor för online-inteckning rådgivning. Du kommer att hitta olika finansiella expert webbplatser samt mäklare inteckning egna webbplatser. Många omfamna ny teknik för att ge dig den information du behöver, interaktivt innehåll såsom inteckning räknare samt metoder kontaktuppgifter såsom kontaktformulär och interaktiv chat. Detta innebär att du kan ta reda på den information du behöver snabbt utan att tala personligen, vilket sparar tid som du kan spendera på andra frågor.