ny patrullerande by i hjärtat av staden för att förena historiska hamnområdet med stadskärnan

Vid 2,61 tunnland Granary Wharf plats, är ISIS skapar ett unikt strandläge by i hjärtat av staden. Gränsar till Leeds järnvägsstation, Holbeck Village och vattenvägarna i floden Aire och Leeds / Liverpool Canal, kommer Granary Wharf skapa en ny destination för Leeds, komma med nya invånare, kontorsarbetare, hotellgäster och andra besökare, inklusive familjer.

Det nya systemet kombinerar kommersiella, bostäder, detaljhandel och fritid utrymme och hotell användning och består av tre byggnader, som ger 282 lägenheter i två av blocken, en 300-säng Hotellet drivs av prisbelönta City Inn i tredje blocket och ett nytt torg – allt klart inom en högkvalitativ patrullerande offentlig miljö.

Tomten, en före detta parkeringsplats, har misslyckats med att maximera sin potential som en del av stadens centrum vid vattnet. ISIS ‘systemet kommer att förvandla tomten, förenar det historiska hamnområdet med stadskärnan och ökar tillgängligheten mellan Holbeck och centrum genom införandet av flera nya gångbroar över floden Aire och kanalen.

ISIS har också valts av Yorkshire Forward att sanera tornet Works, ligger intill kornbod Wharf och känd för sin distinkta 19th Century italianiserade torn.

Granary Wharf ger Leeds en plats kvalitet vattnet för första gången på över 100 år. Vår unika metod för utveckling på ISIS kommer att säkerställa att kornbod Wharf inte kommer att bli en gated community och inte heller kommer det att vara en steril serie bostadskvarter, men en blandad användning kvartal där den offentliga sfären och byggde formen är av högre kvalitet än någon jämförbar system, och där behoven hos alla grupper i staden redovisas.

Den förnyelse av både kornbod Wharf och Tower Works möjliggör Leeds att ha en av de bästa hållbara vattnet samhällen i Storbritannien.

De befintliga detaljhandeln och bar enheter inom järnvägen bågar vid kornbod Wharf kommer att behållas och kompletteras med ytterligare kommersiell detaljhandel och fritid använder i bottenvåningen utrymme för två av de nya byggnaderna – lägga vitalitet och aktivitet till vattnet. ISIS riktar högkvalitativ oberoende fritid och detaljhandel, snarare än nationella kedjor, för ockupanterna bottenvåningen och arbetar med befintliga kommersiella aktörerna på kornbod Wharf för att inkludera dem i den nyligen avslutade programmet.

På kornbod Wharf vill vi skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. För att uppnå detta krävs verkligt engagemang på marken, inklusive intelligent design, ett brett utbud av lägenheter, en riktig blandning av bostäder egnahemsägare, inklusive familjer, en gräns för investerare köpare och utbudet av attraktiva villkor för bottenvåningen enheter till oberoende företag .

Restaurering av historiska graving dockorna kommer att ingå i saneringen av platsen och kommer att göras i fokus för festivaler och utflykter roligt inom det huvudsakliga området för offentliga sfären.

Designad av arkitekterna Carey Jones, respekterar utvecklingen grannländerna, skydda syn-linjerna i italianiserade torn på Tower Works samt förbättrande linjer önskan från Neville Street på webbplatsen. ISIS valde också London-baserade arkitekter CZWG att utforma ett av bostadshusen.

På Granary Wharf finns det över 30 olika lägenhetstyper tillgängliga, inklusive studior och två-rumslägenheter och tre sovrum duplex komplett med taket trädgårdar. 10% av bostäder del av systemet kommer att finnas tillgänglig via delade equity – möjliggör förstagångsköpare och lägre inkomster familjer att köpa ett hem på kornbod Wharf.

Till skillnad från många andra utvecklingar, där majoriteten av lägenheterna säljs i bulk till investerare, kommer denna försäljning händelse ge lokalbefolkningen möjlighet att köpa på kornbod Wharf – säkerställa ett långsiktigt samhälle skapas.

Granary Wharf har utformats för att främja renässans för Leeds och samtidigt bevara den unika arv av detta område. Införandet av ett antal landmärken som i samband med bedövning offentliga waterfront och integrerat centrum och den bredare Holbeck Urban Village via starka fotgängare länkar kommer att ge en katalysator för förnyelse att området har behövs för många år. Generalplanen innefattar en trio av byggnader ritade av en separat arkitektoniska lösningar. Även om det är den uppenbara avsikten att leverera en familj av byggnader, kommer varje ha sin egen unika karaktär. Visionen för Granary Wharf kommer att förvandla detta för närvarande underutnyttjat sajt till en levande landmärke för Leeds.