ny omvänd inteckning produkt förväntas öka försäljningen i Wilmington nc marknaden – pdf

De flesta har hört talas om en omvänd inteckning. Detta är ett bra verktyg för dem 62 år och äldre som har eget kapital i sina hem. Dessa är utformade för att tillåta husägare att utnyttja sin “vilande kapitalet” i sina hem för någon syfte. Ursprungligen utformad som ett mått på “sista utväg” för vissa husägare, är Omvänd inteckningar flyttar mer mainstream och används för andra ändamål, såsom att tillhandahålla medel för allt från Långsiktig vård försäkring, livränta och andra investeringar, för att ge ström och framtida finansiella behov.

Dessa kallas Omvänd inteckningar, och även om en liten andel av den sammanlagda Inteckningar idag, uppskattas det att i 10 år dessa kommer att göra upp 50% av alla FHA inteckningar Originated, baserat på demografi. Det finns cirka 8000-10,000 folk vänder 62 varje dag i USA, och för många representerar den primära bostad deras största investering. Och, när man tar hänsyn till det rådande ekonomiska klimatet, har du en marknad som vill ha och behöver den här produkten.

Den nya produkten, som kallas en HECM Inköp, kommer dessa 62 och över att använda Reverse Mortgage för att finansiera köpet av ett nytt eller befintligt hem utnyttjar Reverse Mortgage.

Den nya hem måste vara den primära bostad. Enligt FHA regler, kan du ha endast en primär bostad.

Köparen behåller äganderätten och rätten till hemmet så länge han bor där. Den obetalda Omvänd delen förräntas, och kommer på grund när husägare säljer eller lämnar hemmet. Detta skulle möjliggöra en husägare ålder 62 för att köpa ett hem med kontanter på 45%. Den andra 55% läggs på Reverse Mortgage, och förräntas. Skatter och försäkringar som har ansvaret för husägare.

Coastal North Carolina har alltid varit ett viktigt pension fristad för dem från Mid-Atlantic och nordöstra söker områden som är varmare och har en lägre levnadskostnader, och blir mer populär för varje år. Området från Wilmington NC, till Myrtle Beach SC, har föga likhet med den nationella bostadsmarknaden. Även om Oceanfront, har dyrare utmätningar ökat, de lägre prissatta, självägda bostäder fortsätter att sälja bra och har behållit sina värderingar.

Brunswick County, NC som ligger mellan Wilmington NC och Myrtle Beach, fortsätter att vara en av de snabbast växande länen i landet. Närheten till Wilmington, en charmig södra staden ligger mellan Cape Fear River och Atlanten, och enkel tillgång till Myrtle Beach och allt den har att erbjuda i shopping, restauranger och golf, gör det till en idealisk landningsplats för pensionären och tom nester som vill trappa ner.

Nu, med den nya HECM Mortgage produkt, kan denna övergång göras mycket mer ekonomiskt, så att bevarande av tillgångar. De flesta av de flyttar folk betalar kontant, att göra så för att slippa amorteringar. Med denna produkt kan man köpa nu med mindre pengar, så att de eventuellt lämnar pensionsfonder intakt, om de så önskar att göra så. Att ha ett hem betalas helt för främst önskade att avgå betalningen. Denna produkt gör det möjligt för köparen att eliminera betalningarna, samtidigt som man tillhandahåller kapital som kommer att fortsätta att växa med tiden.

När hemmet säljs, är det omvända inteckning balans, plus upplupen ränta, därefter återbetalas. Den återstående kapitalet tillhör husägare.