ny inteckning regler – vad du behöver veta

Det kan vara någon överraskning att inteckning regler blir hårdare, men om du är i marknaden för en inteckning för att köpa ett nytt hem, måste du veta vilka dessa regler är. Utbilda dig själv om vad som krävs för att få godkänt för en inteckning och ta reda på exakt hur mycket du kan få godkänt för innan man beslutar om det drömhus som skulle vara ur ert sortiment.

de nya minimum och maximum av inteckning förordningar

Att få godkänt för ett bostadslån är inte bara om hur mycket du har råd. Det finns en massa andra faktorer inblandade att påverka huruvida du får att inteckning, och många av dessa faktorer kommer med miniminivåer på vad du behöver och högsta belopp på vad du kan få.

din kredit värdering och inkomster

En av de viktigaste siffrorna när det gäller hypotekslån godkännande är din kredit värdering, och det minsta antalet för att poäng är nu 580. Om du är kredit värdering är lägre än antalet, tycker om att förbättra din kredit innan du ansöker om en inteckning. Du får också möta inte bara högre miniminivåer för inkomster, men även ökad maxima på din skuldnivå. När denna skuld till tal är ganska hög, chanser att få godkänt för din inteckning bli smal.

Fannie Mae låneramar

Fannie Mae har gränser bolån för alla sina konventionella bolån. De 2008 låneramar trädde i kraft den 1 januari 2008 och är följande: den enda familjens bostad låneram är $ 417.000, är ??två-familjshus låneram $ 533.850, är ??det tre-familjen låneram $ 645.300, och fyra-familjen låneram är $ 801.950. Om du letar efter ett hem i Hawaii, Alaska, USA Jungfruöarna, eller Guam, vara medveten om att de lån gränser är högre och du bör kontrollera med din långivare.

tidigare konkurs och avskärmning

Om du har ägt ett hem innan, men det slutade inte bra, måste du förstå vad dina alternativ är för att få en ny inteckning.

Om det är ett kapitel 13 konkurs att Mars din kredit, behöver du 2 år från dagen för konkurs ansvarsfrihet. Om det var ett kapitel 13 avskedande i stället för ett utsläpp, eller någon annan typ av konkurs, måste du vänta 4 år innan din kredit kan återupprättas.
Utmätningar kräver ännu mer tid: 5 år måste förflyta innan du kommer att övervägas för ett nytt lån.

Om du inte har upplevt heller, men du har varit brottsligt på en inteckning för mer än 60 dagar under de senaste 6 månaderna, kommer du att betraktas som en risk och kommer att ha svårt att få godkänt för ett nytt lån.

riskfaktorer och andra riktlinjer för godkännande
De nya inteckning godkännande riktlinjer stannar inte där. Varje inteckning som är anses vara en hög risk kommer att ha problem med att få godkänt. Det inkluderar amorteringsfria Arms (justerbar ränta inteckningar), och kanske något överraskande, en inteckning för en lägenhet. Ja, du läste rätt. Om du vill ha ett lån för en lägenhet i stället för en enda familj fristående hem, kommer du att betraktas som en högre risk.

Dessutom, när belåningsgraden på en inteckning är större än 85%, är privata försäkringar för hypotekslån (PMI) kommer inte att sänka din riskfaktor längre. Men på ett något annorlunda anmärkning, om du är egenföretagare, kommer du faktiskt anses vara en mindre risk än vad du skulle ha varit i det förflutna. En annan ny riktlinje för att vara medveten om är att en behörig användare på ditt kreditkort som har en bättre kredit värdering än yours inte längre en faktor i din kreditvärdighet.

expanderade godkännande lån kan vara ett alternativ

Kanske du inte längre uppfyller kraven för en konventionell inteckning, men om du kommer mycket nära, så du kanske kan kvalificera sig för ett utökat godkännande lån från Fannie Mae. Får inte denna typ av lån förväxlas med en subprime lån, det finns fortfarande strikta riktlinjer för godkännande. Du kommer att betala högre räntor än en konventionell lån, och om du måste betala PMI, kan dessa priser vara hög.

Trots att få godkänt för en inteckning är svårare än det brukade vara bara några månader sedan, inte ställa undan din dröm om att äga ett hem. Gör ett försök att förstå de nya riktlinjerna och tar sig tid att förbättra delar av din applikation som du kan. Det kan ta lite längre tid än du ursprungligen hoppats, men det kan ändå leda dig till inteckning godkännande för ditt nya hem.