nu är rätt tid att refinansiera din Texas inteckning

Varför refinansiera tillbaka till ett 30-årigt lån? refinansiera din Texas inteckning för ränta och minskningar betalning.

Austin, Texas – En av de största orsakerna husägare refinansiera sina lån är att få en lägre ränta och lägre månatliga betalningar. Genom refinansiering, låntagaren betalar av sina befintliga lån och ersätter det med ett nytt. Detta kan ofta ske med en no-poäng no-avgifter låneprogram, vilket i huvudsak innebär till “utan kostnad” till låntagaren.

I no-poäng no-avgifter scenario, använder inteckning konsult rabatten pengar som betalas av långivaren att betala av engångskaraktär avslutande kostnader för låntagaren. Dessa är “One Time” avgifter såsom spärrade eller advokatkostnader, titel försäkring, dokumentsammanställning, skatt service, översvämning certifiering, bearbetning och underwriting, etc. Låntagaren ansvarar fortfarande för återkommande avgifter såsom tillfällig försäkring, fastighetsskatt eller försäkring politiska betalningar.

Refinansiering vanligtvis inträffar när bolåneräntor sjunka betydligt, men låntagare med nyligen förbättrade kredit poäng (från att betala av kreditkort skuld, göra avbetalning på tid, etc.) är ofta kandidater för bättre räntor samt. Om du inte har kontrollerat din kredit värdering på ett tag, är det en bra tid att ringa en inteckning konsult.

Frågan mest frågade är, “Men varför skulle jag gå tillbaka till ett 30-årigt lån?”

Det finns två skolor av tanke om detta ämne, och inteckning konsult ska arbeta hand i hand med låntagarens finansiella planerare att avgöra vad som fungerar bäst för deras ömsesidiga klient.

Ett alternativ är att ta vägen av “samma betalning” refinansiera, och faktiskt betala av lånet snabbare och spara pengar på intresse avgifter på lång sikt. Om refinansiering resulterar i en lägre månadsbetalning, kan låntagaren ändå fortsätta att göra samma betalning som de gjorde i det ursprungliga lånet, och de extra pengarna kommer att tillämpas på den huvudsakliga balans.

Till exempel: Låt säga att du har 25 år kvar på ditt nuvarande lån, och du refinansiera tillbaka till ett 30-årigt lån med en något lägre ränta, vilket resulterar i en betalning minskning av $ 200 per månad. (OBS: Detta är bara ett exempel det faktiska beloppet kan variera..) Du då kunde ta det extra $ 200 per månad och tillämpa den mot huvudmannen på det nya lånet. I denna takt kommer lånet att betalas ut i 22 år och 4 månader, vilket är 2 år och 8 månader mindre än det ursprungliga lånet.

Å andra sidan, om låntagarens finansiella planerare är en förespråkare av bästsäljande författare och investeringar guru Douglas Andrew filosofier (se Missade Fortune), kan han eller hon föreslår att investera de extra pengarna på en sida-fond som kunde tjäna en bättre ränta av avkastning och växa till beloppet av den inteckning (och utanför) på ännu kortare tid. Denna metod ger utmärkt likviditet, men som har en mer direkt tillgång till dessa pengar kan vara alltför frestande för vissa husägare.

Oavsett orsaken till refinansiering kommer inteckning konsult behöver veta vad det befintliga lånet scenariot innebär, granska husägare långsiktiga mål, och ger en omfattande kalkylblad som jämför och kontrasterar de olika lån program tillgängliga.

Tänk, kan refinansiering att få en lägre räntebetalningar också resultera i ett lägre avdrag på skatt tid. Den husägare inteckning konsult och finansiella planerare bör arbeta hand i hand med deras ömsesidiga kundens bästa i åtanke.

Amerikanska Capital bostadslån är en betrodd företag som är välkänt i Texas området. Dessutom har webbplatsen ett antal fritt tillgängliga verktyg som hjälper kunderna att ta reda på vilken typ av bostadslån eller inteckning de kunde få utan att behöva tala med en rådgivare från början. Typiska exempel inkluderar en skuld eliminator och en refinansiera rådgivare.