Nu är det dags för första gången hem köpare att köpa sin första bostad

Fastighetsmäklare säger att detta är en bra tid för första gången hem köpare att köpa ett hem. Huspriserna har sjunkit till den lägsta nivån på flera år, och i många fall kan du nu köpa ett hem till priser vi inte har sett under de senaste 5 åren. Det finns en hel del bostäder att välja mellan på bostadsmarknaden och det finns pengar att låna ut till kvalificerade köpare. Kanske du vill sluta hyra eller du har precis gift eller är du äntligen redo att flytta ut ur dina föräldrars källare. I varje fall har du valt att köpa fastigheter, så vad är ditt första steg?

Innan allt börjar titta på hus med en fastighetsmäklare, ta reda på hur mycket du har råd med att först samråda med en inteckning mäklare. Det första steget är att samla upp din dokumentation. Du kommer att behöva en månad av lön Män, de två sista åren av W-2s och två månader av kontoutdrag. Som långivare, måste vi kunna kontrollera att låntagaren gör tillräckligt med pengar för att kunna betala tillbaka lånet. Du behöver också pengar för en handpenning. Normalt är en handpenning på minst 5 procent som behövs för en konventionell fast ränta lån och en 10 procent handpenning om en köpare överväger att köpa en bostadsrätt. Även om många första gången hem köpare kan kvalificera sig för konventionella lån, kommer fler köpare att finna att FHA (Federal Housing Authority) finansiering kan vara rätt passform.

FHA är också ett lån till fast ränta och prissättningen är likartad. En stor fördel är att köparna bara behöver en 3,5 procent handpenning och allt detta kan vara en gåva. Första gången hem köpare kan kvalificera sig för en FHA lån med kredit poäng i 740 och ända ned till den höga 500s. Så FHA är en bättre passform för de flesta första gången köpare hem.

Att bli lånelöfte för en inteckning och veta hur mycket du har råd är det första steget till att bli en husägare. Nyckeln för första gången hem köpare lån är att prata med en långivare innan de är redo att sätta i ett erbjudande, och inte vänta tills deras hyresavtal går ut. Om vi ??har tid vi kan coacha köparen, så om de måste rensa upp några saker på sin kredit, eller om de behöver spara för en handpenning eller räkna ut hur de kan få pengar för att stänga, kan man få sig i forma och vara redo att köpa när rätt hus kommer.