nu är det dags att refinansiera en arm inteckning

Att äga ditt eget hem är slutet på en dröm och början på en huvudvärk om den ränta som du betalar ut är för hög, även betala snabbt hjälper dig att spara pengar varje månad om du anser refinansiering.

Innan shopping, tänk på de olika inteckningar som finns på den finansiella marknaden och gå för en refinansiering lösning som förlänger giltighetstiden för din faktiska inteckning, eller en ny låg ränta inteckning.

Justerbar sats inteckning (ARM) är en bra refinansiering alternativ, eftersom räntan justeras periodvis, flyttar lägre eller högre ibland, men alltid inom samma förhållande.

ARM inteckningar jämförs ofta med statsskuldväxlar priser, eftersom deras fluktuationer är baserad på en förvald index. ARM: s kan innehålla lock på räntehöjningar och gränser för frekvensen av ränteförändringar, skyddar dig mot högre utbetalningar till följd av stigande räntor.

En annan fördel när det gäller att köpa en ARM inteckning för refinansiering är det faktum av initiala lägre räntor med kontinuerliga justeringar under en tidsperiod eller livet för de inteckningar eller lån.

Inteckningar kan köpas för 15 eller 30 år med fast ränta, som kan minskas om du refinansiera ditt hem köpa en ARM inteckning. Förmåner från nollställa din månatliga betalningar tillämpas omedelbart efter byte till detta alternativ, särskilt när du planerar att sälja din bostad inom några år.

Idag är mer praktiskt än någonsin att refinansiera din inteckning på detta sätt på grund av den senaste tidens nedgång i räntorna som gör att du kan spara i månatliga intresse.

Varför bör du överväga refinansiering nu? Bland de många fördelar som en ARM inteckning erbjudanden, bland annat en lägre ränta och månatlig betalning, låter refinansiering du att bygga upp eget kapital i ditt hem snabbare eftersom ditt lån sikt förkortas, eller rita en faktisk kapital genom den så kallade cash-out refinansiera .

Det är dock nödvändigt att hålla i minnet några överväganden innan shopping för en ny ARM inteckning för refinansiering din faktiska inteckning. Bland de punkter beaktas, krafsa ner räntan på ditt befintliga lån mot ränta av en ny arm inteckning, och den totala kostnaden för refinansiering.

Andra faktorer som påverkar ditt beslut är din nuvarande kredit status och faktiska inkomsten, den tid som du planerar att leva i ditt hem, och hur mycket kapital du har byggts upp i denna fastighet, om något.

De flesta långivare kräver åtminstone att 5% eget kapital ackumulerade att existera i din bostad för att vara belåningsbara. Kortare sikt bolån tillåter bygga upp eget kapital snabbare, men de brukar öka din månatliga betalning dramatiskt. Därför analyserar om du är kandidat för refinansiering och om svaret är ja, gäller nu!