North Dakota inteckning – Vad veta innan du köper ett hem i North Dakota

Kanske du ska köpa din första hem i North Dakota, eller kanske du flyttar till North Dakota från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på North Dakota bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i North Dakota:

Medianvärdet priset på ett hem i North Dakota är $ 74.400. Priset på bostäder i North Dakota varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel, i Fargo, var North Dakota, den median priset på ett hem i sommaren 2005 $ 201.000, men i Bismark, var North Dakota, medianen priset för ett hem $ 171.000, och i Minot, North Dakota, var det $ 133.000 . Genomsnittlig ränta i North Dakota är under riksgenomsnittet, och jobbtillväxten priset är lägre än det nationella genomsnittet.

North Dakota State lagen kräver att den minsta lånebeloppet på en inteckning är $ 35.000. Dessutom är en titel försäkringsagent tillstånd att spela in ett intyg om övergång till ett bostadslån.

North Dakota har en Fair Housing lag som förbjuder inteckning diskriminering mot någon på grund av ras, hudfärg, kön, religion, familjär status eller nationellt ursprung.