north carolina inteckningar

År 1999 var North Carolina den första staten i nationen att stifta en lag itu med praxis aggressiv utlåning. Lagstiftningen ingår med nödvändighet ett försök att definiera egenskaperna hos aggressiv utlåning. De ingår som ger lån med höga förskottsbetalning egenskaper, ger refinansiering paket som resulterar i något mer än ytterligare poäng och vinst för långivaren, utlåning baserad på säkerheter snarare än låntagarens betalningsförmåga, och ge lån utan tillräcklig förklaring av villkoren.

Det är svårt att definiera var gränsen går mellan aggressiv utlåning och aggressiv taktik marknadsföring. North Carolina försökte att göra så, emellertid, och nio år senare många stater och den federala regeringen ser till North Carolina lagstiftningen som utgångspunkt för ytterligare lagstiftning.

Det har hävdats att de förbud som ingår i North Carolina inteckning lagstiftningen har gjort det svårare för subprime-låntagare att få lån. Även om lagen har skärpt några marginella kreditgivning, har det i allmänhet bedömts en framgång. De verkliga excesser i subprime-utlåning nått epidemiska tillståndet i fem eller sex år efter det att räkningen blev lag. Det är möjligt att lagstiftningen sparat ett antal nordliga Carolinians från att gå igenom de förinställda och utestängning elände som klättrar stadigt i hela landet.

Studier av North Carolina aggressiv utlåning lag antyder att medan det följdes av en minskning av subprime utlåning fanns också en minskning av subprime ansökningar om kredit. Slutsatsen var att minskningen berodde på minskad efterfrågan. Ett faktum som avslöjades av dessa nationella jämförelser är att Kalifornien står ensamt för cirka 33% av subprime utlåning i landet – eller gjorde två och tre år sedan.

North Carolina fortsätter att njuta av en god tillväxttakt. Dessutom, de industrier som flyttar in i staten är en bra blandning av teknikorienterade företag tillsammans med industriföretag som kräver betydande antal anställda. Hem försäljning i North Carolina förblir livlig och North Carolina bolånemarknaden är fortsatt god. Medan vissa långivare hade avgår staten efter passagen av aggressiv utlåning lagstiftningen, var ingen av dem stora långivare i staten eller bland topp tjugo rikstäckande.

Människor som söker en North Carolina inteckning har haft ett visst skydd mot orimliga avgifter, straff förskottsbetalning och refinansiering system. Statliga tjänstemän känna effekterna av lagstiftningen har varit positiv. Det finns fortfarande gott om källor för subprimelån i staten – men vad lagen har gett är ett visst skydd för människor som annars kanske skulle komma in över deras huvuden.