North Carolina inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i North Carolina

Kanske du ska köpa din första hem i North Carolina, eller kanske du flyttar till North Carolina från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på North Carolina bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i North Carolina:

Medianvärdet priset på ett hem i North Carolina är $ 108.300. Priset på bostäder i North Carolina varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel i Outer Banks, North Carolina, var medianvärdet priset för en bostad i sommaren 2005 $ 375.000, men i Raleigh, North Carolina, medianen priset för ett hem var $ 197.000, och i Charlotte, North Carolina, var det $ 168,000. Genomsnittlig ränta i North Carolina är över det nationella genomsnittet, och jobb tillväxttakt strax under riksgenomsnittet. Bostäder i North Carolina uppskattar med en hastighet mindre än hälften av det nationella genomsnittet.

År 1999 var North Carolina den första staten att anta anti-aggressiv utlåning lagar. Dessa lagar placera begränsningar på dyra bostadslån och kräver att blivande låntagare med hög kostnad bostadslån får ekonomisk rådgivning innan transaktionen ingås.

North Carolina State lag förbjuder förskottsbetalning straff på bostadslån mindre än $ 150,000 och den tillåter inte ballong lån. Den förbjuder också vända – bruket av utlåningen där långivaren upprepade refinansierar ett befintligt hem med någon uppenbar fördel för låntagaren. North Carolina lag förbjuder också finansieringen av förskott engångsbidrag försäkring. Dock är månadsbetalning försäkring tillåtet.