noll kostnad bolån – ja eller nej

Noll Kostnad inteckningar, även känd som den Nej Kostnad Mortgage tycks göra en comeback eftersom bolåneräntor är så låga. Med priser som gör det noll kostnad inteckning mer attraktiv, beslutade GetPreQualified vi bör stava saker ut igen om dessa inteckningar – real deal om någon kostnad bolån så att säga.

Om du funderar på att det finns en inteckning program där ute som inte kostar dig något är det dags att korrigera ditt sätt att tänka. Alla bolån har kostnader – försäkringsgivare, lån officerare, processorer, värderingsmän, företag titel, advokater, landsting inspelare, och i vissa fall även försäkringsbolag alla verkar ha sin hand inteckning jar lån kaka när det gäller att få betalt.

I en typisk inteckning scenario, får alla dessa människor betalat sin skär genom det som kallas din “stänga kostnader”. Med ett köp inteckning du antingen behöva betala dessa pengar ur fickan tillsammans med din handpenning, eller du får säljaren att hjälpa dig igenom köpeavtalet som du förhandlade. I en refinansiera lån scenario, du betalar dessa kostnader ur ditt hem kapital (det nya lånebeloppet är gjord av upp av vad du är skyldig på din gamla inteckning plus dina avslutande kostnader) med den nya inteckning eller du kommer att få betala dem genom att föra pengar till ditt lån stängning.

Men i ett noll kostnad – ingen stängning kostnad – inteckning scenario, samtycker du till att ta en något högre ränta för ditt lån som omvandlas till kontantersättning för att betala dina avslutande kostnader. På detta sätt behöver du inte lägga till din inteckning balans (en bra sak i det fall du inte har något mer eget kapital för att ge eftersom ditt hem har minskat i värde) för att få en ny inteckning – Du har heller inte att ta pengar ur fickan för att få ditt nya inteckning. Istället kommer du att betala en något högre inteckning betalning varje månad för att du valde att ta en högre ränta som vad du skulle ha betalat om du hade det egna kapitalet i ditt hem och använde den för att betala dina avslutande kostnader eller om du hade tagit ut pengarna av banken.
Den något stängning kostnad inteckning är inte ett dåligt program, men du måste förstå vad du får. Du måste också vara försiktig och jämföra flera lån scenarier stängning kostnad från olika låneinstitut. Du kan få betala för högt för en ränta än nödvändigt. Under inteckning och fastigheter hö dag 2005 och 2006 officerare hypotekslån laddning markeringar ränta i vissa fall motsvarande 4-5 poäng i upfront avgifter – som lämnade husägare hålla påsen med en högre än nödvändigt inteckning betalning.

Det är den kritiska punkten av ungefär 5 år om det är vettigt att ha detta program på plats, men efter denna inledande period är lånet nu kostar dig mer än vanliga avslutande kostnader eftersom räntan har fastnat där det är så att din inteckning betalning stannar till ett högre belopp. Ta en ordentlig titt på vad som gör mest mening – betala nu eller betala senare.

www.marcsloans.com