noga överväga remortgage alternativ

Nyheter som sub-prime långivare i USA är i trubbel över beviljandet stora bostadslån till människor som inte har råd att betala tillbaka dem kunde göra villaägare i Storbritannien nervös remortgaging.

Sub-prime långivare lånar ut pengar till människor med dålig kredit historia och som inte kan låna från en vanlig långivare. Men stigande räntor och fallande huspriser i delar av USA har inneburit att husägare allt kämpar för att möta återbetalningar, vilket får dem att standard på sina lån.

Så vad betyder detta för brittiska husägare, och ska du nu styra bort från remortgaging?

Med en räntehöjning allmänt förväntas i maj lånekostnader kommer sannolikt att bli dyrare, så om du är remortgaging och lånar mer pengar är det viktigt att faktor i kostnaden för eventuella framtida potentiella ökningar. Det viktiga är bara att låna vad du har råd, så att du inte hamnar överbelastade.

Jargong kan göra att hitta rätt remortgage deal som passar dina behov är svårt, men det behöver inte vara komplicerat.

Fast ränta inteckningar passar oftast de på en strikt budget som måste veta exakt vad deras månatliga utgifterna blir. Oavsett vad som händer med räntorna, kan du vara säker på att under räntebindningstid, kommer dina betalningar förblir densamma.

Räntetak inteckningar, till exempel, få sitt namn eftersom det finns ett tak för hur mycket ränta du kan debiteras av långivaren. Med andra ord, är den ränta du betalar garanterat inte att stiga över en fast procentsats för en inställd tidsperiod. Men medan priserna inte kan stiga över en viss nivå, kan de faller fortfarande.

Med ett rabatterat inteckning, får du en rabatt på bank eller hypoteksinstitut standard rörlig ränta under en fastställd tidsperiod. Kom ihåg dock att det inte finns något tak för hur mycket ränta du kan debiteras.

Som namnet antyder, tracker inteckningar vanligtvis “spår” eller följa Bank of England räntan. Priser kan antingen matcha räntorna exakt, eller spåra dem vid en bestämd procentsats ovanför eller nedanför. Om räntorna stiger dina betalningar kommer att öka också.

Slutligen, offset inteckningar tillåter dig att “kompensera” dina besparingar mot din inteckning. Så även om du inte kommer att krediteras med någon ränta på ditt sparande, behöver du inte betala någon ränta på motsvarande belopp för din utestående lån. Denna förskjutning ränta används sedan för att minska mängden utestående på hypotekslån.

Vispa det citatet kan du jämföra många olika remortgage erbjudanden på nätet, så att du kan hitta den bästa lösningen för att passa dina behov.

Den andra beslut du måste göra om remortgaging är om att välja en ränta som endast eller återbetalning inteckning.

Med ett intresse bara inteckning, som namnet antyder, betala du bara ränta på det kapital du är skyldig. Du måste sedan ställa in ett sparprogram, som ett individuellt sparkonto (ISA) som du betalar in varje månad, så att du kan betala tillbaka kapitalet vid slutet av inteckning sikt. Med en återbetalning inteckning, men du betalar både ränta och kapital tillbaka varje månad, så att du vet säkert vid slutet av perioden skulden kommer att rensas.