new york city hyr lägenhet i februari

Vanligtvis ser början av året en uppgång i priser. Det finns olika tråkiga ekonomiska skäl för detta säsongsbunden cykel som är egentligen alldeles för torr för att komma in. Det räcker att säga, det har inget att göra med hyresvärdar som faller ut av sin semester cheer efter en månad att säga i december “OK ??killar, vet du vad, lägre hyra för alla, och eggnog drycker på mig!” Det händer aldrig. Hyresvärdar gör inte det.

Poängen är dock att detta inte hända i år. Januari rullade runt, och de genomsnittliga priser fortsatte att sjunka, eftersom de finansiella marknaderna började lägga bort folk (lyckligt nytt år!) Och den nationella marknaden fortsatte att sjunka.

Så, var genomsnittliga hyrorna för New York lägenheter i februari månad på en hel del ekonomer sinnen nyligen.

Således kommer det som goda nyheter för ekonomin att hyrorna var oförändrade i februari – eller, åtminstone, den typen av “goda” nyheter som är bra bara för du har blivit så van vid dåliga nyheter som bara OK nyheter känns som en himmelsk kören i huvudet.

Medan staden kan säkert använda en bra mängd låg hyra bostäder, de lägre priser är inte ett gott tecken för ekonomin som helhet.

I grunden var det normala cykliska dynamik som driver hyrorna högre här tiden på året precis tillräckligt för att stoppa nedgången i fastighetsvärdena.

Intressant, ökade hyror för lägenheter i byggnader utan dörrvakt något, medan hyrorna i byggnader med dörrvakt minskat. Detta kanske tyder på att större, mer professionellt kör NYC lägenheter har anpassa sina hyror till den nya marknadssituationen med mer skicklighet än mindre hyresvärdar. Många av dessa kan fortfarande fast vid det förflutna, när New York lägenheter nästan hyrde sig i den mest säljarens marknad i landet.

En annan viktig faktor för att dikotomin: Den senaste tidens condo byggnad i finansdistriktet har lämnat ett mindre överskott i antal high-end, hög hyra lägenheter. Under de senaste två månaderna har de flesta ägare av sådana byggnader sänkte hyrorna för att fylla sin större-än-det normala antalet vakanser.

Hyrespriser för New York lägenheter minskade i ett antal stadsdelar. Harlem och Murray Hill såg några av de största minskningarna. SoHo och Battery Park City var inte långt efter. Hyrorna i Chelsea och Midtown West sjönk något.

Upper West Side och Upper East Side, under tiden, såg anständiga ökning av det genomsnittliga hyrorna. Lower East Side såg också en liten ökning av priserna.