New Mexico inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i New Mexico

Kanske du ska köpa din första hem i New Mexico, eller kanske du flyttar till New Mexico från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på New Mexico bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i New Mexico:

Huspriserna kan variera kraftigt mellan postnummer i New Mexico. Till exempel är medianvärdet av ett hem i New Mexico $ 108.100, men sommaren 2005 var medianvärdet priset på ett hem i Santa Fe, New Mexico, $ 300.000. Nyligen har de genomsnittliga räntorna i New Mexico legat över riksgenomsnittet. Job tillväxt har också varit över riksgenomsnittet.

New Mexico lag förbjuder utfärdandet av ballong lån. Dessutom är fordringsägare förbjudna finansiering kredit liv, kredit arbetslöshet, eller kredit fastighetsförsäkring. New Mexico har strikta anti-aggressiv utlåning lagar som trätt i kraft med New Mexico Home Loan Utlåning lagen. Bland de många bestämmelser som fjärde av lagen är en som sätter gränser för långivare ‘utfärdande av dyra hem refinansiera lån. Det är olagligt i delstaten New Mexico för att utfärda en låntagare en hög kostnad refinansiera lån när det inte finns någon uppenbar fördel av att göra så.