negativa inteckningar

Tanken på att vara upp och ner på en bil är inte så ny. Detta inträffar vanligen när en konsument gör beslutet att köpa en ny bil innan de har betalat av sina befintliga fordon. Som ett resultat, är balansen av lånet på befintliga fordon till tonen för det nya fordonet. Resultatet är att konsumenten är skyldig mer på den nya bilen än det är faktiskt värt.

Idag är många konsumenter att hitta de är nu upp och ner på sina lån. Tyvärr har detta inte ske eftersom de köpte ett nytt hus och läggs i kostnaden för deras gamla hem till den nya inteckning. Denna situation uppstod i många fall på grund av den snabba ökningen av hem värden i många områden följt av fastighetsmarknaden krasch som skickade hem värden därefter spiral nedåt.

På många marknader, särskilt i Kalifornien, de flesta husägare är nu faktiskt upp och ner på sina lån, och det antalet ökar snabbt. Ett stort antal av dessa husägare är konsumenter som köpt sina hem på toppen av högkonjunkturen. Under denna tid hem värden fördubblats och med tredubblats inom en kort tidsperiod på många områden. Denna situation lämnar många husägare undrar vad de ska göra. Alternativ bygger ofta på om husägare har möjlighet att fortsätta att göra sina månatliga inteckning betalningar. Medan vissa har möjlighet att betala sina månatliga inteckningar, särskilt om de har en fast ränta inteckning, det är inte fallet med andra som tog ut justerbar ränta inteckningar.

Villaägare som kan fortfarande råd med sina månatliga inteckning betalningar och som inte känner trycket att sälja på grund av anställning skäl kan finna att de är bättre genom att rida ut på marknaden minskar. Det finns en bred uppfattning att när marknaden bottnar det kommer att börja återhämta. Om detta inträffar, kan dessa villaägare fortfarande vara redo för att göra en vinst på sina hem när marknaden återhämtar sig.

Andra husägare är inte så lyckligt lottade, dock. I vissa fall, husägare har helt enkelt inget annat val än att flytta nu istället för att vänta som en följd av omplacering eller arbetslöshet. Villaägare som har justerbara bolån kan även hitta de är helt enkelt inte längre råd med sina amorteringar som de fortsätter att stiga. Dessa villaägare står nu inför den bittra verkligheten för avskärmning när de inte kan betala av sina skulder eller refinansiera sina bolån på grund av skärpta lån restriktioner.

Villaägare står också inför den verklighet som deras alternativ minskar eftersom de har liten eller ingen kapital i sina hem. Mängden kapital som en husägare har i sitt hem är ofta bestäms av storleken på sin handpenning. Under bostadsboomen var det ganska vanligt för många köpare att köpa hem med mycket lite, om någon, handpenning. Vid den tiden verkade det som en bra affär, men idag är det som orsakar betydande problem som bostäder värden fortsätter att minska.

Denna situation orsakar ytterligare problem för villaägare som vill ta lån hem kapital antingen för att göra nödvändiga hem förbättringar eller att konsolidera högre ränta skulder. Även om de är bland de få villaägare som saknar eget kapital i deras hem, de konstatera att långivare är mer försiktiga med att göra bostadslån eget kapital. Precis som standard räntan på bolån har ökat, så har den förvalda hastigheten på bostadslån eget kapital. Helt enkelt, långivare inte längre är villiga att ta på sig risk när de redan innehar ett antal fallerade lån.

Förmågan att refinansiera har också krympt på många platser. Inte bara är lån riktlinjer blir strängare, men de flesta husägare som är upp och ner ofta hitta det lägsta värdet av deras hem gör det nästan omöjligt att kvalificera sig för ett nytt lån. I huvudsak dessa husägare har nu negativt eget kapital och långivare är helt enkelt inte villiga att ta på sig risk.