negativ amortering bolån välsignelse eller förbannelse

vad är negativ amortering?

Uttrycket “negativ amortering” avses risken för ditt lånebelopp öka över tiden – med andra ord, kanske du har omvänt eller “negativ” amortering. Dessa låneprogram kan du betala mindre att hela beloppet av den ränta på dina lån. Om du betalar mindre än det fulla beloppet av upplupen ränta, redovisas skillnaden läggs till din princip balans. En typisk negativ amortering lån har potential att växa till 125% av dess ursprungliga belopp.

Det går under många namn

Negativ amortering bolån säljs som “Option ARMS”, “Betala Option ARMS”, “Pick-a-pay”-program, och en mängd andra namn. Den karakteristiska de har gemensamt är en låg betalning takt, vanligtvis mellan 1% och 1,95%. Denna kurs är inte den sanna anteckning takt, det är den ränta som din betalning är baserad på. Den sanna notera hastigheten är en marknadsränta, eller “helt indexerade ränta”, och kan vara 5% eller mer över betalning takt.

ett rikstäckande fenomen

Jag är en Florida inteckning mäklare och även hålla licenser inteckning mäklare i Georgia, Massachusetts, och Virginia. Florida bolånekunderna har alltmer vänt sig till dessa inteckningar som fastighetsvärden har ökat under de senaste åren. Detta fenomen, naturligtvis, inte är begränsad till Florida. Som hem värden i landet har ökat, har låntagarna kämpat för att hitta sätt att ha råd med bostäder som en gång kostar hälften så mycket.

titta på din verkliga kostnad

Och snälla ta inte för givet att du sparar pengar. Utan tvekan du ska njuta av din lilla betalning (så länge det varar), men se till att du tar en ordentlig titt på den helt indexerade ränta. Detta är din verkliga kostnad. Jämför helt indexerade ränta med räntan på en god gammaldags 30 år fast ränta inteckning. Du kanske upptäcker att den verkliga kostnaden för din super låg betalning negativ amortering lån är ganska lite högre än den fasta ränta alternativet som är tillgängligt.

det är inte en fast ränta inteckning

Vi får ofta samtal från kunder som har kontaktats av andra inteckning mäklare som erbjuder dessa produkter. Och det upphör aldrig att förvåna mig hur många av dessa som ringer tror att dessa är fast ränta inteckningar. Vid en procent! Ibland ringer kommer bli rasande på mig för att grusa deras förhoppningar. Om du funderar på en negativ amortering inteckning du se till att du förstår vad du får. Som en Florida inteckning företag vi handskas med en rättvis andel av pensionärer för vilka dessa lån är helt enkelt inte lämpligt.

HELOC problemet

Om du har en negativ amortering inteckning du kanske inte kan få en andra inteckning eller ett hem kapital (HELOC). Vad är det med det här? Topplån och HELOC långivare basera sina lån på mängden kapital som du har i din bostad. Eftersom din negativ amortering inteckning har potential att öka, är mängden kapital som du kommer att ha i framtiden oviss. Du kanske upptäcker att din bästa insats för ett topplån eller HELOC är med samma långivare som gav dig negativ amortering inteckning.

en lägre betalning är riktigt nice

Det finns några attraktiva egenskaper negativ amortering bolån. Tja, en ändå. Du får göra en lägre betalning. En lägre betalning kan betyda många saker. Det kan göra att hus som du vill köpa prisvärda. Och det kan frigöra ditt kassaflöde för andra saker. Om du har en hög med hög ränta kreditkort skuld du kan göra en mycket solid fall att du är bättre att göra den mindre betalning på din inteckning och kanalisera dina besparingar till att betala ner dina kreditkort.

hålla ett öga på din månatliga faktura

Du skulle vara klokt att hålla ett öga på din månatliga faktura som kommer att tala om hur mycket negativ amortering tillkommer. Se till att du inte glida in i ett tillstånd av förnekelse. När du är redo att sälja ditt hem dina intäkter kommer att minska med den gödda saldot på ditt lån. Florida bolånekunder, har som de i andra stater sett fastighetsvärden mjukna under det senaste året. Var medveten om att ditt eget kapital kan ske genom marknaden också.

När festen är över

Normalt din minsta betalning kommer att öka en liten summa varje år under de första fem åren. Vid slutet av de fem åren du lån kommer omarbetas. Detta innebär att ditt lån kommer att skrivas av över den återstående lånetiden – normalt 25 år. Se till att du är förberedd för den potentiella utbetalningen förändring. Det skadar inte att fråga din inteckning mäklare för att beräkna det värsta scenariot för dig. Det är bäst om du känner till potentialen.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.