När ska du refinansiera ett topplån

Ett topplån tillät dig att få huset som du ville eller att ha extra pengar för vissa projekt – men det var för några år sedan. Du har byggt upp en del eget kapital i huset och undrar nu om det skulle vara en bra tid att refinansiera ditt topplån. Här är några saker du behöver veta för att hjälpa dig att fatta det beslutet intelligent.

Refinansiering ditt topplån kan vara en bra affär om räntorna är bättre än vad du redan har. Annars, inte bara skulle du öka dina betalningar, men du skulle också kunna lägga till kostnaden för refinansiering av det också.

Om de nuvarande räntorna är lägre än vad du betalar nu, med minst en fullt procent, då det kan vara ett bra drag att refinansiera. Eller, om du har byggt upp en betydande eget kapital eftersom du tog ut en andra inteckning, så nu skulle vara en bra tid.

Refinansiering ett topplån innebär att det finns två sätt för dig att gå. Ett sätt är att få en andra inteckning för alla av eget kapital byggts upp i ditt hus – ett hem kapital lån. Ett andra sätt, vilket skulle kunna vara billigare, är ett hem kapital kredit (HELOC).

Ett tredje alternativ kan också vara tillgängliga – refinansiera allt. Detta skulle vara särskilt tilltalande om du har en justerbar sats inteckning för din första inteckning. Räntorna är inte precis lovande just nu och du kanske vill leta efter något som är förutsägbart för många år framöver. Naturligtvis skulle du bara vill överväga det här alternativet om du planerar att leva i ditt nuvarande hem för några år framöver. Kostnaden för refinansiering allt skulle innebära att ta ett par år att ta igen kostnaderna för att göra just detta.

Om du väljer att få en HELOC arrangemang för ett nytt topplån, så har du möjligheten att ha kontanter tillgängliga – men det är också pengar som du inte behöver betala ränta på tills du använder den. Det finns en tilldelad tidsperiod som du måste använda den angivna mängden (det kapital du har) – vanligtvis är cirka åtta till tio år – beroende på tidsramen för den andra inteckning. De senaste cirka två tredjedelar av inteckning är det dags att du betala tillbaka det belopp som du använt. All ränta baseras endast på det belopp som du använder.

För att spara ännu mer pengar när du får ett nytt topplån, se till att hålla det någorlunda kort. Kom ihåg att ju längre tid du har på en inteckning, ju mer du betalar i ränta. Prata med långivaren för att se vad dina alternativ för hur mycket pengar du vill.

Som med alla lån, se till att lära alla inblandade detaljerna. Detta inkluderar att förstå vad andra företag kan erbjuda om du skulle ta itu med dem. Pengar kan sparas genom att jämföra och även genom att förhandla om en bättre affär. De kommer oftast att arbeta med människor som vill förhandla, och de förväntar det.