När ska du refinansiera ditt hus

enkel guide från finansiella experter, bör du refinansiera inte ditt hus om marknadsräntorna är cirka två procent lägre än din ursprungliga inteckning lås i takt. Men, det finns många re-finansiärer dra nytta av en och en halv eller ens en och en kvarts skillnader procent refinansieringsräntan. Det kan vara värt om huvudmannen för ditt lån är hög i förhållande till kostnaderna för refinansiering.
Låt överväga några av de scenarier där det är klokt att refinansiera ditt hus:

Scenario 1: Du aktuell hypotekslån är hög i förhållande till marknadsmässig ränta

Om du för närvarande håller ett hypotekslån som har räntan betydligt högre än de priser erbjuds på marknaden. Och efter beräkning all refinansiera kostnaden och du ser en “spara” i lånet återbetalas. Då skulle refinansiering ditt hus vara din klokt beslut.

Scenario 2: Refinance från justerbar ränta inteckning till en fast inteckning

Du håller nu på justerbar ränta inteckning och du har nyligen upptäckt att din långsiktiga inkomster utsikterna inte ser så rosenrött som de en gång var. Och inteckning ränta har mycket stora chanser att höjas inom en snar framtid. Du vill inte din ekonomiska framtid att påverkas med dessa oförutsedda förändringar som kan orsakar en spik ökning av ditt lån återbetalning. Därför kan du refinansiera till en fast hypotekslån, så att du kan budgetera mer effektivt på din reducerade inkomstkälla.

Scenario 3: För kortare ditt bolån sikt

Din ekonomiska situation blir bättre och du kanske vill bygga egna kapitalet så snabbt som möjligt i ditt hus så att du till fullo kan äga den med fullt lån uppgörelse. Därför, om du refinansiera till en kortare hypotekslån sikt, kan du skapa detta kapital snabbare.

Men, bör du överväga det noga med dig ekonomisk förmåga med det nya lånet. Om du ska ta på sig högre månatliga betalningar, till dess kunniga arbeta med en finansiell planerare för att se hur dessa ökade månadskostnader kan påverka din investeringsportfölj och allmän livskvalitet.

Scenario 4: Refinance att undvika spik betalning till ballong inteckning

Du kan registrera en ballong paket bolån när du köpte ditt hus. Som du vet att du måste betala för stor betalning vid förfall. Tiden kommer nära, men du förväntas att din ekonomiska situation inte kan stödja det när tiden kommer, så kanske du vill att refinansiera ditt hus innan de stora utbetalningarna till betalning och passera skulden ner till ditt framtida jag. Genom att skapa den här gången kudde, ge dig själv ett fönster för att generera inkomster och tillgångar strömmar i väntan på dina refinansieras kommande avbetalning.

Scenario 5: refinansiera att finansiera andra stora biljett inköp

Du kan refinansiera att utnyttja den intjänade kapital i ditt hem för att finansiera vissa stora biljett inköp. Kom ihåg att hela tiden du räknar med att bo i ditt hus kommer att påverka dina refinansiering beräkningar.

sammandrag

Det finns många inteckning verktyg som finns på Internet och du kan använda dem för att göra din refinansiera beräkning innan några beslut att refinansiera ditt hus. Få mer information från banktjänstemän på sina refinansiera paket och göra en sammanfattning på alla de potentiella kostnaderna innebär innan göra upp din kloka beslut.