när ska du gå för refinansiering din inteckning

Du har ett hypotekslån som du köpt på Y% ränta år räntor X tillbaka och för närvarande din inteckning balans är Z belopp. Allt går på smidigt tills du kom över den rubriken i tidningen att bolåneräntan har berört historiskt låga. Bra tid för dig att överväga refinansiering! Är inte det? Som en inteckning expert, rekommenderar jag starkt att gå för refinansiering, men om du vill få maximal nytta överväga några punkter innan du går för det.

Vilken är din nuvarande ränta? Kolla med långivarna omkring dig veta den nya minskad ränta. Om du inte har tid att göra det, bara surfa på Internet och du kommer att stöta på den önskade frågan. Om den nya hastigheten verkligen lockar dig gå sedan för vidare jämförelser.

Nästa sak du behöver veta att är det någon påföljd för pre-betala lånet? Det kan finnas fall där det belopp som sparas genom refinansiering är faktiskt utifrån pre-straffavgifter du betalar till dina tidigare långivare. En fråga med din långivare kan rädda dig från någon överraskning kostnader.

Även 1% lägre ränta kan spara dig 100 gånger mer om du har inteckning balans på $ 100.000 eller mer i motsats till den inteckning balans på $ 10.000. Så alltid överväga din inteckning balans för att uppskatta hur mycket refinansiering kan gynna dig?

Nu med hjälp av inteckning räknare kan du jämföra det nya minskade hastigheten med din nuvarande bolåneräntan. Inteckning räknare finns på nästan alla webbplatser som initierar och sälja bolån. De inteckning räknare faktiskt kommer att låta dig veta det exakta beloppet du skulle spara genom refinansiering din inteckning.

Nu hitta den bästa inteckning långivaren för dig som din kreditvärdighet kommer också att beaktas samtidigt som du har bolån. Om du har bra kreditvärdighet, erbjöd de kurser som du kommer att vara mycket lägre än den som erbjuds till någon med dålig eller dålig kreditvärdighet. På grund av ökad konkurrens bland bolåneinstitut, finns det olika inteckning företag som erbjuder lån till billigare pris.

Med ökade långivarnas konkurrensen i beaktande, är det tillrådligt att jämföra priser för 3-4 långivare innan du väljer någon. Även detta kan enkelt göras genom att surfa internet. Använd sökfraser som: bästa inteckning långivare, bästa inteckning långivare, etc. på sökmotorer som MSN.

Många webbplatser erbjuder idag fri långivare offert och vissa kan faktiskt erbjuda dig inteckning på lägre ränta. Om du vill spara 1000-tals dollar, gå för refinansiering men innan dess överväga de punkter som nämns ovan.