när ska du byta inteckning företag

Trots det är den största summa pengar de någonsin kommer att låna, en massa människor får sina lån och sedan inte bry sig om huruvida de fortfarande får en hel del. Om man tittar på de priser som långivare erbjuder nya kunder kanske du ser att du inte får det bästa som du kan. Om du känner så här, då kanske det är dags att tänka på remortgaging med en ny inteckning företag.

Att bli en ny låntagare

Om du remortgage eller byta inteckning företag, blir du en ny låntagare igen. Du remortgage det belopp som du fortfarande måste betala på ditt lån till en lägre ränta. Till exempel, kan få en lägre ränta med cirka 1% på £ 100.000 under 5 år sparar du väl över £ 5000.

Ändra företag för en bättre affär

Den bästa anledningen att byta låneinstitut är att få en bättre affär på din inteckning. Om du fick din inteckning några år och det har nu blivit konkurrenskraftiga, kanske det är dags att byta. Ofta priserna för nya låntagare är bättre, och det verkligen kan spara pengar om du byter företag

Byta till frigöra kapital

En annan anledning att byta låneinstitut är att frigöra kapital som du har byggt upp i ditt hem. Om du har andra skulder som har mycket högre räntor kan du remortgage till ett belopp mer än du är skyldig, vilket frigör kapital du redan har betalat för. Detta kan hjälpa dig att göra hemma förbättringar eller betala av skulder kreditkort.

Kostnaderna för att ändra

Naturligtvis ändra din inteckning är inte något som du kan göra gratis. Det blir kostnaderna i båda ändar. Det är troligt att din nuvarande inteckning leverantör kommer att debitera dig en inlösen straff för att flytta, och dessa priser kan vara mycket hög. Dessutom kommer du att få betala kostnaderna för att arrangera en ny inteckning, juridiska kostnader och värderingar som du gjorde när du fick din första inteckning.

Saker att tänka på

Om du funderar på att ändra din inteckning finns ett antal saker du bör tänka på. För det första bör du se om din nuvarande leverantör kan ge dig en lägre ränta eller matcha deras nya priser. Detta kommer att vara billigare än byte av leverantörer, men det är inte alltid möjligt. Du bör också titta på eventuella straff och avgifter och subtrahera dem från de besparingar du gör. Du måste också titta på de belopp som för närvarande erbjuds och marknaden som helhet. Om räntorna är låga nu, men kommer sannolikt att vara ännu lägre i ett par månader, så kanske du bör vänta. Vad du än gör, se till att byta leverantörer kommer att spara pengar och att det är värt den tid och ansträngning. Om du är osäker, kontakta sedan en inteckning mäklare som kommer ut om att ändra din inteckning är en bra idé.